in

Man gooit cavia uit raam tijdens ruzie met vriendin

Een ogenschijnlijk alledaags geschil tussen een stel in Rotterdam-West liep uit op een schokkende escalatie, toen een discussie over hondenvoer resulteerde in geweld en een cavia die uit het raam werd gegooid. Volgens berichtgeving van het AD escaleerde de situatie toen Joey de R. (39) en zijn vriendin in maart ruzie kregen over wie verantwoordelijk was voor het kopen van voer voor hun hond.

Lees ook
Ronnie en Donnie delen één anus, maar één is homoseksueel en de ander niet!

De situatie bereikte een kritiek punt toen De R. in een uitbarsting van woede de kooi met hun cavia uit het raam smeet. Het conflict werd nog grimmiger toen zijn vriendin hem probeerde te slaan, waarop De R. waarschuwde dat hun hond haar zou aanvallen als ze doorging. De dreiging werd werkelijkheid en resulteerde in ernstige verwondingen voor de vrouw.

Bij aankomst van de politie werd de cavia gevonden, nog steeds in zijn kooi op straat. Het dier overleefde de val dankzij de bescherming van zijn behuizing. Zowel de cavia als de hond zijn uit de instabiele thuissituatie gehaald en elders ondergebracht.

Lees ook
Lichaam van vermiste Athena (7) gevonden, pakjesbezorger opgepakt

De R. stond onlangs voor de rechter, beschuldigd van mishandeling van de cavia en het niet onder controle houden van zijn hond. Naast deze aanklachten werd hij ook beschuldigd van andere misdrijven, zoals diefstal van koperdraad en schade aan een auto.

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 68 dagen voor De R., die de schuld bij zijn alcoholverslaving legde. Zijn advocaat, Gökhan Özveren, wees op de verslaving als de kern van het gedrag van zijn cliënt. Desondanks heeft de rechter de eis van het OM overgenomen.

3-jarig meisje aangerand door vrouw (20) in H&M

Jessica (45) doodgeschoten door haar man: ‘3 kinderen nu wees’