in

Man die levenloos werd gevonden in jachtgebied blijkt doodgeschoten: politie arresteert verdachte

De man die maandag werd gevonden op een akker in Rutten (Tongeren), werd doodgeschoten, dat bevestigt persmagistraat Katrien Truyen van het Limburgse parket. De politie heeft woensdag een verdachte gearresteerd. Het zou gaan om een man uit de Antwerpse Kempen.

De verdachte werd gearresteerd nadat de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg woensdag op twee plaatsen een huiszoeking uitvoerde, met de steun van lokale politie Tongeren-Herstappe. De verdachte zou al vrij snel in het vizier van de speurders zijn gekomen, toen bleek dat het ging om een verdacht overlijden. De man wordt door de speurders verhoord, het is nog niet duidelijk of de verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ook de omstandigheden van het schietincident zijn nog niet gekend. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen of het al dan niet om een moord gaat of dat er sprake is van een ongeval.

Lees ook
Schoolliefjes, baby en opa en oma komen allemaal om in horrorcrash

Schotwonde
Het slachtoffer, een dertiger uit Tessenderlo, werd om het leven gebracht met een vuurwapen. Tijdens de uitwendige lijkschouwing werden verwondingen aangetroffen die sterk op een schotwonde leken. De resultaten van de autopsie bevestigden later dat vermoeden.

Het lichaam van de man, een dertiger uit Tessenderlo, werd maandag gevonden door Hubert Engelborghs (84), een boer en eigenaar van het veld. Naast de man lag een metaaldetector en stak er een spade in de grond. Het slachtoffer lag er vermoedelijk al van zondagavond. De man werd gevonden in jachtgebied, ook dat maakt deel uit van het onderzoek.

Lees ook
Moeder ontkent bewust in de IJssel te zijn gesprongen waarbij dochtertje (1) overleed

Kathlijn draait de gaskraan dicht, kinderen moeten opwarmen in bibliotheek en douchen bij zwembad

Brabanders doodgevroren: Weerkaart geeft -50,1 graden aan