in

Man (36) hakt onder invloed van drank en drugs kop van zijn kat eraf

Hij dronk twee sixpacks bier, gebruikte amfetamine én zijn medicatie. Daarna pakte hij een bijl, die aan de muur in zijn woning hing, en hakte het hoofd van zijn weerloze kat eraf. Dat terwijl de 36-jarige man wíst dat de combinatie van medicatie met alcohol en verdovende middelen hem psychotisch kan maken.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de man in de toekomst weer agressief kan uitvallen, ook naar mensen, zolang hij verdovende middelen blijft gebruiken. De man uit Ridderkerk werd veroordeeld tot 90 dagen cel, waarvan er 48 voorwaardelijk zijn. Die moet hij alsnog uitzitten als hij de fout ingaat tijdens zijn proeftijd van twee jaar.

Lees ook
Meisje 8 wordt gepest om littekens nadat ze kanker heeft verslagen

Geen huisdieren
Zo zal hij zijn drugs- en alcoholgebruik moeten beperken en moet hij meewerken aan controles daarvan, net zo vaak als door de reclassering wordt bepaald. Ook mag de Ridderkerker tijdens deze proeftijd geen dieren houden.

Het is waarschijnlijk dat het drugsgebruik een grote rol heeft gespeeld in het treurige lot van de kat. De man zou eerder hebben verklaard dat hij weet dat hij angstig en depressief kan worden als hij, naast zijn medicatie, ook nog alcohol of drugs gebruikt.

Zorgelijk, vindt de rechtbank, die meent dat de man geen verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor wat zich die meidag 2021 afspeelde. De man wist wat het effect van de drugs was, maar weigert te stoppen met het gebruik ervan. Ook zou hij hebben verklaard dat hij geen hulp wil en dat hij zelf wel bepaalt of hij zijn medicatie wel of niet neemt.

Lees ook
Juultje Tieleman en Hunkemöller werken samen, en dat levert spannende foto’s op

Begeleid wonen
Uit een onderzoek naar de psyche van de man is onder meer een ‘ongespecificeerde schizofreniespectrum- of een andere psychotische stoornis en een stoornis in middelengebruik (amfetamine, cocaïne en alcohol)’ vastgesteld. Hij zou zelf niet inzien dat hij ziek is. Een opname in een zorginstelling of begeleid wonen is daarom, anders dan geadviseerd, niet meegenomen in het voorwaardenpakket. De rechtbank geeft het weinig kans van slagen, zolang de man niet gemotiveerd is zijn problemen aan te pakken.

Vrouw toont wat de pil met haar borsten deed op twee maanden tijd: «Wow, hoe kan dat?» (video)

Beroemde natuurster Mia Malkova deed heel bizarre operatie na zware ‘p0rnoscène’ (foto’s)