in

“Mam, ze vallen me aan”: vrouw (27) tijdens wandeling doodgebeten door vijf honden

Een 27-jarige vrouw is in Spanje overleden nadat ze is aangevallen door vijf honden die een kudde schapen bewaakten. De vrouw, die aan het wandelen was, belde nog naar haar moeder. “Mam, ze vallen mij aan”, klonk het. Daarna werd de verbinding verbroken. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Het drama gebeurde maandagnamiddag in de gemeente Zamora in de regio Castilië en León, dichtbij de grens met Portugal. De vrouw maakte aan wandeling langsheen een landelijke weg tussen twee kleine dorpjes. Op een bepaald moment kwam ze een kudde schapen tegen die werd begeleid door zeven herdershonden, waarvan twee puppies van nog geen maand oud. Die maakten deel uit van een schapenboerderij in de omgeving.

Lees ook
Schoolliefjes, baby en opa en oma komen allemaal om in horrorcrash

Toen de 27-jarige vrouw dichterbij kwam, werd ze benaderd door vijf honden. Toen ze zag dat die wilden aanvallen, belde ze nog snel naar haar moeder. “Mam, ze vallen me aan”, klonk het. Daarna werd de verbinding verbroken. Haar vader snelde meteen ter plaatse, maar trof de vrouw zwaargewond en bewusteloos aan. Hij verwittigde de hulpdiensten, maar zijn dochter was al overleden voor die aankwamen.

Dorp in shock
De gemeente, waar amper 900 mensen wonen, is geschokt. Iedereen kende de 27-jarige vrouw, die nog thuis bij haar ouders woonde. De honden, drie van het ras Mastiff en twee Leonese herdershond, zijn door de politie in beslag genomen. Een eerste onderzoek wijst volgens de burgemeester uit dat de schapenherder zelf niet aanwezig was bij het drama.

Lees ook
Bezoeker Efteling steelt geld uit de Wensbron:

De honden staan volgens de burgemeester niet bekend als agressief. Als mogelijke verklaring verwijst hij naar de aanwezigheid van wolven in de regio. “De Mastiffs in dit gebied zijn agressiever geworden om de schapen te beschermen tegen wolven”, zegt hij. “Mogelijk heeft dat een rol gespeeld.”

Nalatigheid
Mogelijk riskeert de schapenherder een gevangenisstraf wegens nalatigheid. “Als de herder afwezig was en de honden losliepen, moest het terrein in principe omheind zijn”, vertelt een advocaat die gespecialiseerd is in burgerlijke aansprakelijkheid. Buurtbewoners zeggen in Spaanse kranten dat de tragedie er al langer zat aan te komen, omdat de honden altijd los liepen zonder dat de eigenaar in de buurt was.

Man die met kind wil afspreken op YouTube gezet: pedojager Eren krijgt celstraf

Dit gebeurt er met je als je nooit meer van bil gaat