in

Maak de borst maar nat: Winter 2023 mogelijk koudste van de eeuw

We zitten alweer vuistdiep in de herfst en de winter is in aantocht. De eerste graden onder nul komen er al aan. Maar wat hebben de weergoden voor ons dit jaar in petto?

Wanneer er een nieuw seizoen in aantocht is, zijn er altijd wel deskundigen die klaar staan om een voorspelling te doen voor het weer. Zeker voor de aankomende winter, want volgens deskundigen staat ons blijkbaar nogal wat te wachten….

Lees ook
3-jarig jongetje in heet water gegooid omdat hij in zijn luier had gepoept

Vroege start
Volgens een aantal wetenschappers kan de winter van 2023/2024 de koudste winter in 100 jaar worden. Verschillende bronnen laten weten dat het echt heel koud kan gaan worden. De Wetenschappers van NASA hebben deze voorspelling bevestigd, en geven aan dat we de komende jaren te maken zullen krijgen met dalende temperaturen door een minder actieve zon.

Andere voorspellingen
In Frankrijk hebben de hun eigen(wijze) manieren om de winter te voorspellen. Zo zouden de Fransen de lengte van de plant van de Gele Gentiaan gebruiken om te voorspellen hoeveel sneeuw er wordt verwacht. Volgens de Fransen laat de plant nu al zien dat er dit jaar een koude winter gepaard met veel sneeuw op komst is. Of deze methode even betrouwbaar is als die van de wetenschappers laten we maar even in het midden, maar het natuurlijk nooit kwaad om je alvast voor te bereiden met een dikke jas, slaal en een paar stevige wanten.

Lees ook
Sarah (37) haat sport: ’Onbegrijpelijk dat je je hartslagen verkwanselt door te sporten’

‘Mannen met een dikke bierbuik hebben meer bedpartners’

47-jarige Patricia wil dolgraag een sexy TikTok-ster worden, kijken jullie even mee?