in

Luke 2 overlijdt in zijn slaap enkele uren voor zijn 3e verjaardag – rust zacht

Wanneer we ouders worden, aanvaarden we een verantwoordelijkheid die we nooit eerder hebben ervaren of overwogen.

Simpel gezegd: ons leven draait niet meer om onszelf. Natuurlijk kunnen we nog veel dingen doen die we deden voordat we ‘moeder’ of ‘vader’ werden genoemd, maar een kind op de wereld zetten doet je echt beseffen – vaak voor het eerst – dat je zelf niet het middelpunt van het universum bent.

Met dat in het achterhoofd is het helemaal niet zo vreemd dat we zo onvoorwaardelijk van onze baby’s houden. Soms kunnen ze ons gek maken, ons aan ons verstand doen twijfelen, ons laten afvragen hoe we in hemelsnaam zullen overleven tot ze oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.

Maar aan het eind van elke dag daag ik iedere ouder uit om naar zijn slapend kind te kijken en van mening te blijven dat het leven beter zou zijn zonder die kleine engel.

Lees ook
Parkbezoeker maakt horrorbeelden van zwembad in Park Hengelhoef van Peter Gillis

Kleine Luke Meyveci
Er zijn mensen die er alles voor over hebben om hun kind nog één keer te horen lachen, klagen of schreeuwen van frustratie, te zien hoe ze in hun eentje het appartement overhoop zetten.

Bijvoorbeeld de ouders van Luke Meyveci, een jongetje uit New York die een schitterende toekomst voor zich had. Zijn vader en moeder koesterden hem zoals alleen liefhebbende ouders dat kunnen.

Ze wisten niet dat hun hart weldra gebroken zou worden.

Volgens berichten maakte Luke’s zich klaar om zijn derde verjaardag te vieren toen hun wereld op zijn kop werd gezet.

Op vrijdag 14 oktober ging de 2-jarige Luke slapen en werd nooit meer wakker. Slechts twee dagen voordat hij drie werd, overleed hij aan complicaties van een hartoperatie.

Slaap zacht, lieve Luke
Michelle Barnathan schreef op een GoFundMe pagina een bericht namens Luke’s rouwende familie:

“Luke was het vrolijkste, liefste, schattigste jongetje dat elke kamer die hij binnenliep oplichtte met zijn grote, mooie ogen en wimpers. Hij liet een blijvende indruk achter op iedereen die hij ontmoette. Luke ging graag naar school, speelde graag met zijn auto’s en was dol op Spiderman. Hij was het beste broertje voor Amelia en het allerliefste jongetje ooit.”

Lees ook
Moeder waarschuwt andere ouders nadat dochter (4) dodelijke infectie oploopt bij passen nieuwe schoentjes

“Luke ging slapen en vertrok vreedzaam naar de hemel in onze armen. Niet in onze ergste nachtmerries hadden we ooit verwacht dat dit onze baby zou overkomen.”

Bij het schrijven van dit artikel heeft de GoFundMe-pagina 66.000 dollar verzameld.

In één onvoorstelbare ochtend ging Luke’s familie van het plannen van zijn verjaardag naar het plannen van zijn begrafenis.

Op 16 oktober, de dag dat hij drie zou worden, deelde Luke’s moeder, Ashley Di Cairano Meyveci, een bericht voor haar zoon. De tekst luidde:

“We zullen je vandaag en elke dag vieren. Je bent de mooiste jongen en het was ongelooflijk om je de afgelopen drie jaren te zien opgroeien.”

De ontroostbare moeder plaatste vier mooie foto’s van Luke en herinnerde hem hoe hij was: een gelukkig, zorgeloos jongetje dat vrolijk en blij was tot het einde.

Ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel pijn Luke’s familie momenteel ervaart. Een kind plotseling verliezen is niet te bevatten – al onze gedachten en gebeden gaan naar hen.

Vermiste kind 12 dood teruggevonden met steekwonden

Chloe (16) en vriendin sterven in auto-ongeluk op weg naar huis