in

Lily (23) dacht griep te hebben, maar bleek levensbedreigend ziek te zijn

De Australische Lily O’Connell dacht een onschuldige griep te hebben, maar had uiteindelijk geen halfuur later naar het ziekenhuis moeten gaan. Ze dacht dat rust de griep wel zou oplossen en besloot haar bed in te duiken.

Controle
Lily begon over te geven, kreeg uitslag en de situatie begon steeds meer te verslechteren. Ze besloot uit bed te gaan en zich te laten controleren bij het Vincent’s Hospital ziekenhuis om de hoek.

Na enkele onderzoeken werd Lily verbluft aangekeken. “Ik had zoveel geluk, zeiden ze. Als ik dertig minuten later was gekomen, dan was ik waarschijnlijk dood geweest”, aldus Lily in The Sydney Morning Herald.

Lees ook
Man gebruikt GHB en stopt 15 eieren in zijn an*s

Bacterie
Lily bleek meningokokken type W te hebben. Voor type C was ze, net als alle Australische jongeren, ingeënt, maar voor deze variant niet.

De bacterie zat al in haar bloed en zenuwstelstel, haar bloeddruk schommelde en haar nieren waren het langzaam aan het begeven. Dokters grepen direct in en hebben op het nippertje haar leven kunnen redden.

Nieren
Ondanks dat Lily net op tijd in het ziekenhuis was, heeft ze vooralsnog blijvende schade. Om de twee dagen moet ze vijf uur aan de nierdialyse en ze moet over twee weken geopereerd worden voor een niertransplantatie.

De nier krijgt ze van haar zus. “Ik vind het prachtig dat ze dit voor mij doet, en ik kijk er nu al naar uit”, vertelt ze hierover aan AAP.

Lees ook
Anna Nooshin laat “per ongeluk” iets teveel van zichzelf zien op foto!

Verhaal
Voor nu wil Lily zoveel mogelijk haar verhaal verspreiden om andere mensen bewust te maken van de symptomen van meningokokken.

“Als je plots koorts krijgt, hoofdpijn hebt, misselijk bent, moet overgeven, een stijve nek voelt, je gewrichten pijn doen, je uitslag krijgt, je roodpaarse puntjes op je lichaam ziet: ga dan meteen naar de spoedafdeling, niet twijfelen”, waarschuwt dokter Kerry Chant.

Vaccinaties
Het was niet de eerste keer dit jaar in Australië dat iemand meningokokken type W had. De Australische regering gaat daarom nu gratis vaccins voor de vormen van meningokokken (A, B, C, W en Y) aan jongeren aanbieden.

Niet alleen in bed: op deze 4 vreemde plekken kun je bedwantsen ook oplopen

Tony (61) heeft een relatie met haar vroegere-oppaskind: