in

‘Lieve ouders, willen jullie asjeblieft niet meer in pyjama je kinderen naar school brengen?’

Zo luidde de eerste zin van een brief die het hoofd van een Britse basisschool aan de ouders stuurde.

Gevolgd door het vriendelijke verzoek om toch echt ‘de tijd te nemen zich ‘s morgens fatsoenlijk aan te kleden voor ze naar school kwamen om hun kinderen af te zetten’. De affaire haalde gisteren de nationale krant The Guardian.

Het schoolhoofd speelde met de brief in op het feit dat ze steeds vaker ouders in pyjamas op het schoolplein zag staan, sommigen met pantoffels.

Lees ook  “Ooit was ik een man, nu heb ik al met 2.000 mannen geslapen. En niemand kent mijn geheime verleden”

En alsof alleen de kinderen brengen of halen niet erg genoeg is, kwamen sommige ouders in dezelfde slaperige outfit naar andere schoolbijeenkomsten.

Normen en waarden
Volgens het schoolhoofd gaat het erom dat de kinderen een goed voorbeeld krijgen, en dat is een school run in pyjama duidelijk niet.

‘Als we het over normen en waarden hebben, mag het toch niet teveel gevraagd zijn ouders te vragen zich te wassen en gepast aan te kleden?’

Lees ook  Moeder denkt dat Oscar waterpokken heeft, maar dokter doet vreselijke diagnose

Ze vermeldt er ook bij dat ze tot dusver meer positieve dan negatieve reacties gekregen heeft.

Spraakmakend was ook de brief die een ander Brits schoolhoofd vorige week stuurde, waarin ze zich tegenover ouders beklaagde over het feit dat kinderen zo vaak ‘vies en met ongekamde haren’ op school arriveerden.

Uit protest brachten enkele moeders daags na de brief hun kinderen in pyjama, ochtendjas én wollige pantoffels naar school.

Jongen misbruikte zusje tussen de kerkdiensten door: ‘Het liefst zou ik je willen vergeven’

Grote ‘jongeheer’ maakt winkelklant verdacht