in

Lichaam vermiste Thomas gevonden in Hoorn

HOORN – De overleden persoon die zaterdagochtend door het Veteranensearchteam is aangetroffen in een sloot langs de Maelsonstraat in Hoorn, is de vermiste Brit Thomas Delafay. Dat laat zijn familie weten. De politie heeft het ook bevestigd.

Zijn tante Emma-Jane meldt dat zij door een Nederlandse detective is gebeld. Op basis van overeenkomende kenmerken zoals zijn kleren, haarkleur en piercings heeft de politie genoeg gezien om zeker te weten dat het hier om de twintiger gaat.

Lees ook
Leraar doodgestoken op school

Hoe Thomas om het leven is gekomen, moet nog worden vastgesteld. Dat zal op korte termijn gebeuren. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

De familie bedankt iedereen uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk die heeft bijgedragen aan de zoektocht. „We kunnen jullie niet genoeg bedanken. Voor nu vragen we om op hem te toosten en te denken aan alle dingen die hij deed en zei om ons aan het lachen te maken.”

Lees ook
Meisje (18) dood na drugs op festival

Drugs
Thomas was sinds zondag 11 juni vermist. Hij werd die dag om 23:30 uur voor het laatst bij het Dijklander Ziekenhuis gezien. Hij was met een vriend op bezoek in Hoorn. Samen bezochten ze een homofeest bij een gezamenlijke vriend, waarbij ook drugs werden gebruikt.

Door het gebruik van te veel drugs zou de Brit in een psychose zijn beland. Toen de situatie na dertig uur niet was verbeterd, zette zijn vriend hem af bij het Dijklander Ziekenhuis om daarna spullen op te halen bij hun logeeradres. Toen hij terugkwam, kon hij Thomas niet meer vinden.

Meisje (2) in kunstmatige coma na BBQ-drama

Enorme brand Arnhem: Zwangere vrouw ontsnapt via dak aan vlammenzee