in

Lichaam van vermiste Athena (7) gevonden, pakjesbezorger opgepakt

Twee dagen nadat ze als vermist was opgegeven, heeft de Amerikaanse politie het lichaam gevonden van de 7-jarige Athena Strand uit Wise County (Texas). De politie vond haar lichaam vrijdag op aanwijzen van de verdachte, een bezorger van koeriersdienst FedEx. De man heeft inmiddels bekend dat hij het meisje heeft ontvoerd en gedood.

Het meisje verdween afgelopen woensdag in de buurt van haar woning. Vlak daarvoor was de bezorger een pakje komen brengen bij haar ouderlijk huis. De politie zette onmiddellijk een grootschalige zoekactie op poten, waarna de 31-jarige bezorger Tanner Lynn Horner werd opgepakt. Op zijn aanwijzingen kon het lichaam van het meisje worden getraceerd, zo verklaarde de lokale sheriff Lane Akin.

Lees ook
Zwaar vuurwerk ontploft in gezicht, man (24) overleden

,,Het is een van de zwaarste moordzaken die ik heb meegemaakt omdat het gaat om de dood van een kind”, zei Akin op een persconferentie kort na de gruwelijke ontdekking. Waar het lichaam precies werd aangetroffen, is niet bekend gemaakt.

Volgens de politie reed het meisje afgelopen woensdag met de schoolbus naar huis en kwam ze omstreeks 16.15 uur aan bij de woning van haar vader en stiefmoeder. Die laatste alarmeerde ongeveer twee uur later de politie, omdat haar stiefdochter nog steeds niet was thuisgekomen. De autoriteiten stuurden meteen een amber alert uit.

Vermoord door pakjesbezorger
Volgens de politie werd het meisje door de bezorger meegenomen toen ze de oprit naar haar huis opliep, terwijl hij net op hetzelfde moment een pakketje kwam bezorgen. De autoriteiten vermoeden dat ze amper een uur na haar verdwijning om het leven is gebracht. Het motief van Horner is niet bekend. De bezorger zou geen bekende zijn van de familie, benadrukt de politie. De doodsoorzaak van Athena wordt onderzocht.

Lees ook
Meisje (3) dood gevonden op buitenplaats van kinderdagverblijf in Empel

Athena’s moeder, Maitlyn Presley Gandy, reageerde via Facebook op de tragedie. ,,Mijn dochter is van mij afgenomen door een ziek en wreed monster”, schreef ze bij een video van Athena toen die 3 jaar was. ,,Ik kan de pijn en woede die ik voel niet beschrijven. Ik wil dat de wereld mijn schatje kent, mijn eerste ware liefde, de reden dat ik adem. Athena was onschuldig, lief, intelligent en de vrolijkste en gelukkigste ziel’’, aldus Gandy.

Ook FedEx heeft via Twitter gereageerd. ,,Onze gedachten zijn bij de familie van Athena Strand in deze moeilijke periode. Woorden kunnen onze verontwaardiging en verdriet rond deze tragische gebeurtenis niet beschrijven.’’ De koeriersdienst werkt naar eigen zeggen mee met de politie.

Jongen van 12 jaar levensgevaarlijk gewond na aanrijding in As

Man dringt huis binnen en vermoordt oudere vrouw: kleindochter (9) rent weg om hulp te halen