in

Leraar zwaar mishandeld door 2 leerlingen

Op Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem zijn twee leerlingen donderdag een leerkracht te lijf gegaan. Op beelden is te zien hoe de man een schop en drie vuistslagen te verwerken kreeg. “Jammer dat dit gebeurt, zeker in weken die draaien rond het thema ‘respect voor de leerkracht’”, reageert de school.

Rond de middag liep het plots uit de hand. Twee leerlingen kregen het aan de stok met een leerkracht. Op beelden is te zien hoe een van hen zijn rugzak afneemt en de leerkracht een schop verkoopt. Vervolgens neemt de tweede leerling over. Hij deelt de eerste vuistslag uit. De leerkracht moet vervolgens nog enkele klappen verwerken. “We zijn meteen tussenbeide gekomen”, zegt directrice Hannelore Dessein. “De feiten hebben maar enkele seconden geduurd omdat we ze snel in de kiem hebben kunnen smoren. Uiteraard betreuren we wat er gebeurd is. Dit hoort niet thuis op een school. Ik kan weinig informatie geven over de stand van zaken, maar de nodige procedures zijn opgestart. Dit moeten we absoluut vermijden in de toekomst, want de veiligheid primeert.”

Lees ook
Moeder van omgebrachte Gino (9) dood aangetroffen in haar huis

Beelden
Het incident staat in fel contrast met de activiteit van de school deze week. “We hebben verschillende acties op poten gezet. Onder andere klimaatacties, de Dag van de Jeugdbeweging en activiteiten rond ‘respect voor de leerkracht’. Ook stappen we stilaan over naar gezonde voeding op school. Alle leerlingen van de school dragen met een positieve attitude hun steentje bij. Het is dan ook jammer dat twee van hen daar niet in meegaan.”

Lees ook
Temperatuur duikt onder 0: Dit weekend mogelijk halve meter sneeuw

Directrice Dessein zal vandaag de leerlingen in groepjes aanspreken. “En daarbij zal ik ook streng zijn voor de leerling die de beelden heeft gemaakt.”

Pikant: Gaby Blaaser laat zich in blauwe lingerie bevoelen op Instagram

Vrouw met doktersjas ontvoert kind van kraamafdeling