in

‘Klopt niet, niet juist’: ook na tonen filmopnamen blijft pleegvader Dongen misbruik 4-jarige ontkennen

Een filmpje met mogelijk een deel van de ontuchtige handelingen die een 47-jarige pleegvader uitvoerde met een pleegkind heeft de verdachte niet doen wankelen. De man uit Dongen bleef vrijdag bij de rechtbank in Breda bij de stellige ontkenning dat hij ontucht pleegde met zijn pleegzoon.

De zaak was al eerder voor de rechtbank verschenen. De man wordt ervan verdachte dat hij z’n pleegzoontje, die toen nog maar vier jaar oud was, jarenlang zou hebben misbruikt. Officier van justitie Mark de Graaf eiste 24 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Lees ook
Moeder vermoordt zoontje omdat hij rood haar heeft: Lijk gevonden in water

De rechtbank was toen echter nog niet klaar om tot een uitspraak te komen. Ze wilde eerst nog de vrouw horen door wie alles naar buiten was gekomen. Zij had de vader in 2019 zwaar over de schreef zien gaan op een strandje. Ze had een filmpje gemaakt als bewijs. ,,Helaas heb ik het minst erge gefilmd’’, zei ze daarover. De rechtbank bekeek de film vrijdag achter gesloten deuren.

De vrouw zag dat de man bloot lepeltje-lepeltje lag met het toen al 7-jarige kind. De man zou de geslachtsdelen van de jongen hebben gemasseerd, afgetrokken en zelf een erectie hebben gekregen. ,,We waren zijn zwembroek vergeten. Ik heb hem ingesmeerd. En ik was absoluut niet opgewonden”, pareerde de verdachte.

Er kwamen meldingen bij Veilig Thuis over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de inmiddels 7-jarige jongen en zijn tweelingzusje, die ook in het Dongense pleeggezien woonde. In studioverhoren repten beide kinderen over veelvuldige ontuchtige handelingen van de pleegvader met zijn zoontje.

Lees ook
Kevin heeft weer een flinke bos haar na bezoek tattoo shop: Wat vinden jullie ervan?

Het kind moest wrijven tot er ‘witte pudding’ uit de plasser van papa kwam. De verdachte ontkende vrijdag net als in april bij de vorige zitting stellig en kortaf: Klopt niet, niet juist, zegt me niks.

Niet betrouwbaar
Officier van justitie Mark de Graaf bleef bij zijn betoog van de vorige keer en liet zijn strafeis staan. Advocate Ivonne Leenhouwers bepleitte nogmaals dat de jongen soms liegt en dus niet betrouwbaar is. ,,Hij is in staat en bereid om in volle stelligheid tegen de politie, pleegouders en instantiets verhalen te vertellen die aantoonbaar niet kloppen.’’

De rechtbank doet 22 oktober uitspraak.

Vrouw gooit gewonde pup in zee omdat ze ’geen dierenarts kan betalen’

“Zou papa alsjeblieft willen stoppen met slaan?” Vader (35) speelt gruwelijk ‘spelletje’ met jonge kinderen