in

Kelly (36) ruikt de hele tijd naar VIS en douchen maakt het alleen maar erger

Je hebt vast nog nooit gehoord van het ‘visgeursyndroom’, maar daar kan de 36-jarige Kelly Fidoe-White uit Amerika alles over vertellen.

De ziekte heet officieel trimethulaminuria en heeft een nare bijwerking. Je ruikt namelijk de hele tijd naar verrotte vis en douchen maakt het alleen maar erger.

Voor de 36-jarige Kelly was haar visachtige lichaamsgeur in haar kindertijd een groot probleem. “Ik zei als kind vaak dat ik vis op brood had gehad, om het onderwerp uit de weg te gaan”, zegt ze in een interview met zender Barcroft TV.

Lees ook
Moeite met opstaan? Dan ben je super intelligent blijkt uit onderzoek

Ze werd veel gepest en niemand wilde met haar omgaan. Ook voor haar Kelly was de geur onverdraaglijk.

“Om de geur weg te krijgen, ging ik extreem vaak onder de douche en schrobde ik tot mijn huid helemaal rood en schraal was.”

Omdat haar lichaam een sterke visgeur bleef houden, ging de Engelse zelf op zoek naar een diagnose voor haar ziekte.

Na Kelly’s eigen research en een test in het ziekenhuis kwam de zeldzame ziekte trimethulaminuria aan het licht.

Lees ook
Burenruzie mondt uit in ‘uitwerpselengevecht’

Er zijn maar een paar honderd patiënten wereldwijd die last van dit visgeursyndroom hebben. Bij patiënten zoals Kelly kan het lichaam de chemische stof choline niet afbreken, met een visachtige zweetgeur tot gevolg.

Ze draait naar eigen zeggen alleen maar nachtdiensten om mensen zoveel mogelijk te vermijden. Haar vriend Micheal is erg trots dat Kelly zo goed over haar ziekte durft te praten.

“Haar sterke lichaamsgeur is nog nooit een probleem in onze relatie geweest. Ik weet dat ze naar vis ruikt, maar zeg er niets van om haar niet te kwetsen.”

“Vaarwel mijn lief”, Vader zegt laatste woorden tegen dochtertje dat vermoord is door moeder

Dame laat handig trucje zien hoe je nooit meer hoeft te kokhalzen als die diep gaat!