in

Jongetje (6) zakt door het ijs en komt om het leven

Een 6-jarig Brits jongetje dat zondag samen met drie vriendjes door het ijs was gezakt, is vandaag overleden. Het ongeluk gebeurde op een dichtgevroren meertje in de buurt van de stad Birmingham.

Als gevolg van onderkoeling door het koude water zouden alle vier een hartstilstand hebben opgelopen. Hulpverleners waren snel ter plekke en gaven eerste hulp. De kinderen werden daarna in kritieke toestand naar twee ziekenhuizen gebracht, waar drie van hen eerder deze week alsnog overleden. Zij waren acht, tien en elf jaar oud.

Lees ook
Tinderdate tussen agent en mama van twee eindigt voor rechter

Tragedie
Nu blijkt dat ook het jongste slachtoffer het ongeluk niet heeft overleefd. “Met pijn in het hart moeten we jullie melden dat de jongen is overleden”, meldt de politie op Twitter. “Onze gedachten zijn bij de vrienden en familie van de betrokkenen bij deze tragedie.”

Lees ook
Dode (18) en gewonde (17) bij schietpartij in Amsterdam

In een eerder stadium was er mogelijk sprake van nog twee vermisten in het water. Ooggetuigen meldden aan de politie zes kinderen te hebben zien spelen op het bevroren meer. De politie laat weten niemand te hebben aangetroffen. Het zoeken naar andere slachtoffers is afgerond, meldt nieuwssite Birmingham World.

Op de plek waar de vier kinderen door het ijs zakten, hebben mensen bloemen, knuffels, kaarsen en kaarten achtergelaten.

Brabanders doodgevroren: Weerkaart geeft -50,1 graden aan

Schokkend: agente komt in contact met drugs en valt voor dood op de grond