in

Jongetje (4) uit het water gehaald: Mogelijk overleeft hij het niet

In provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen is dinsdagmiddag een 4-jarig jongetje uit Bonheiden gereanimeerd. Dat bevestigt de lokale politie van Mechelen-Willebroek.

Het kind was er op bezoek met school, maar was plots verdwenen. “Hierop hebben we een zoekactie georganiseerd. Het kindje werd aangetroffen in een waterpartij”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Lees ook
Vader redt meisje van messentrekker jaar nadat zoon (14) werd doodgestoken: “Sinds ik mijn zoon verloor, heb ik geen angst meer”

Het kind werd gereanimeerd door de redders en de Mechelse brandweer, die snel ter plaatse was. Daarna werd het kindje onder politiebegeleiding overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen.

Alle betrokkenen worden opgevangen door de dienst Slachtofferhulp. Politie en parket zijn ter plaatse voor een onderzoek en intussen werd ook een onderzoeksrechter aangesteld. De kwalificatie van de feiten is voorlopig ‘onopzettelijke slagen en verwondingen’. Dat wil niet zeggen dat er rechtstreeks betrokkenen zijn, maar wel dat er bijvoorbeeld gekeken kan worden naar wie verantwoordelijk was voor de veiligheid van het kind. Het slachtoffertje zal ook nog onderzocht worden door een wetsgeneesheer.

Lees ook
Werkneemster geldtransport op de vlucht met één miljoen euro

Instagram speelde rol in dood 14-jarige Molly: “Je kunt niet aan het algoritme ontsnappen”

Meisje wordt ziekenhuis in geslagen na school: Scholieren grepen naar mobiel in plaats van helpen