in

Jongetje (4) overleden na ongeval met elektrische quad

Het 4-jarige Duitse jongetje dat zaterdagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakte bij een ongeval met een elektrische quad in Oostende, is in het ziekenhuis aan z’n verwondingen overleden. Afgelopen weekend leek een operatie nochtans succesvol te zijn uitgevoerd.

De ouders van het kind hadden zaterdagmiddag een elektrisch quadje, bedoeld voor kinderen, gehuurd. Hun 4-jarige zoontje was rond 12.45 uur aan het rijden op de dijk ter hoogte van het kunstwerk Rock Strangers, toen hij de controle over het stuur verloor. Zijn 34-jarige vader wilde tussenkomen, maar struikelde daarbij en kwam bovenop z’n zoontje terecht.

Lees ook
Stiefvader pleegt ontucht met drie kinderen en laat ze elkaar misbruiken

De toestand van het kind bleek meteen bijzonder ernstig. Het werd meteen in allerijl overgebracht naar het AZ Damiaan in Oostende. Omdat de toestand van het jongetje kritiek bleef, werd hij later op de dag naar het UZ in Gent getransporteerd. Daar onderging hij zondag een operatie. “Met succes”, meldde het Brugse parket toen. Al werd er wel aan toegevoegd dat de toestand van het kind kritiek bleef. Dinsdagnamiddag kwam echter het nieuws dat het Duits jongetje alsnog aan z’n verwondingen overleed.

Lees ook
Kind ernstig gewond na ontploffing powerbank

Alain (34) breekt oogkas en kaak van man die zijn dochter aanreed

Tuinman schrikt en amputeert eigen arm met kettingzaag