in

Jongens gebruiken egels als voetbal in Franeker: ‘Egels dood’

Jongeren in het Friese Franeker hebben minstens zes egels gebruikt als voetbal. Voor zover bekend hebben maar twee diertjes het overleefd, laat de plaatselijke dierenambulance donderdag weten aan Hart van Nederland.

Een jongetje kwam woensdag in paniek thuis met een egeltje, dat hij had gered. Hij vertelde zijn moeder dat kinderen tegen egels aan het trappen waren in het plantsoentje aan de Pim Mulierstraat.

Lees ook
Dit is waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijker vinden

Opgevangen
De moeder is erop af gegaan en heeft de jongens, van zo’n 8 tot 12 jaar oud, streng toegesproken. Hoewel haar zoontje in eerste instantie zes egels zou hebben gezien, is er na de mishandeling nog maar één teruggevonden, naast het egeltje wat hij al had meegenomen naar huis.

Lees ook
Dramatisch ongeluk op kermis: zoon (18) van exploitant komt om het leven

De egels zijn opgevangen door de Fûgelhelling in Ureterp. Het gaat naar omstandigheden redelijk met ze, aldus een woordvoerder van de dierenambulance. Onder hun bericht op Facebook regent het boze reacties. “Het is niet te geloven, wat mankeert zulke kinderen?”, vraagt iemand zich af. “Wat hebben die kinderen voor een opvoeding gehad? Aanpakken, en hard ook”, zegt een ander.

Mag je onderweg een dutje doen in je auto?

Hond gedumpt uit rijdende auto, eigenaar wilde haar ’vrijheid geven’