in

Jongen wurmt duizendpoot van 12 centimeter uit oor

De 14-jarige Grant Botti uit de Amerikaanse staat Arkansas doet waarschijnlijk de komende tijd geen oog meer dicht.

De tiener werd, zo melden media in de VS, afgelopen dinsdagochtend wakker met een stekende pijn in zijn linkeroor. De boosdoener bleek een duizendpoot met een lengte van 12 centimeter die zich probeerde nestelen in zijn gehoororgaan.

Lees ook
Vrouw bang voor tandarts, gebruikt 10 jaar lang lijm

Nadat Grant wakker was geworden van een merkwaardige pijn en gekriebel in zijn oor, besloot de middelbare scholier zijn nachtlampje aan te doen. Hij voelde direct dat er iets mis was en had vervolgens de wriemelende duizendpoot in zijn hand.

Spoeddienst
De geschrokken tiener rende vervolgens schreeuwend van angst naar zijn moeder. Die stopte het dier in een plastic zakje en ging met haar zoon naar een spoeddienst. Daar onderzochten artsen het oor van Grant. Vastgesteld werd dat de duizendpoot al vrij diep in zijn oor moet hebben gezeten, omdat het trommelvlies van de jongen licht bekrast was. Grant was er op tijd bij, aldus de doktoren. Hij houdt vrijwel zeker niks over aan het duizendpoot-avontuur.

Lees ook
Man (31) schopt en trapt de baby van zijn vriendin de andere wereld in zodat hij kan gamen

Grant en zijn moeder weten niet waar de duizendpoot (in Amerika centipede genoemd) vandaan kwam, maar de jongen had de dagen voor het bizarre incident vaak in een vijver in de buurt gezwommen.

Spin bouwt web in oor man

Minuscule zeediertjes knabbelen aan benen Sam op strand – Kijk ook uit!