in

Jongen (4) overlijdt doordat pedo niet van ophouden weet

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een vader schuldig bevonden aan verkrachting en moord van zijn zoontje van 11. Daarnaast had de man het kind uitgeleend aan een Duitse pedofiel die hem op 1 maart vorig jaar verkrachtte. De vader plaatste de beelden van die feiten online waardoor hij geklist werd. Hij werd veroordeeld tot 17 jaar cel en verliest ook tien jaar zijn burgerrechten.

De zaak werd vorige maand achter gesloten deuren behandeld om de identiteit van het kind zoveel mogelijk te beschermen. De man werd beschuldigd van verkrachting, prostitutie en moord, met als verzwarende omstandigheid dat het slachtoffer een bloedverwant is. Hij had zijn zoon verschillende keren verkracht sinds het kind 4 jaar oud was. Het jongetje is door geweld overleden.

Lees ook
Vrouw wil kakkerlak doden, maar blaast wc op

In maart vorig jaar had de man zijn zoon via het internet aangeboden, waarop een 22-jarige man uit het Duitse Hamelen de jongen ontmoette en in bijzijn van zijn vader verkrachtte. De vader filmde het misbruik en verspreidde de beelden via darknet, een verborgen stuk van het internet waar misdadigers ongecontroleerd met elkaar in contact kunnen komen. De Australische politie traceerde de beelden en kon ze linken aan de 46-jarige man uit Mechelen, waarop die meteen werd opgepakt. Kort nadien kon ook de Duitser worden gevat, hij werd inmiddels in Duitsland veroordeeld tot vier jaar en elf maanden cel voor de verkrachting van de jongen.

Lees ook
Voorbijgangers redden ontvoerd meisje (13) uit auto dankzij papiertje met woorden ‘help me’

De ouders van de jongen leefden gescheiden, de moeder was al die tijd niet op de hoogte van het misbruik. De man blijft de feiten ontkennen. De rechter noemde de feiten weerzinwekkend en bijzonder gruwelijk. “U hebt uw zoon jarenlang op schaamteloze wijze misbruikt en schuwde daarbij geen geweld. U onderwierp uw zoon aan walgelijke perverse handelingen en schepte er genoegen in uw zoon te onderwerpen aan pijnlijke en vernederende feiten.”

De man moet zijn zoon een provisionele schadevergoeding van 50.000 euro en zijn ex-vrouw 25.000 euro betalen.

Vrouw uit Oegstgeest heeft seks met schoonzoontje (14)

Moeder en kind uit azc Budel beschoten met paintball-pistool: Kind verliest oog