in

Jongen (11) sterft na val van vijfde verdieping: “Hij deed met een vriendje aan parkour”

In de Spaanse provincie Alicante, in het oosten van het land, is een 11-jarige jongen om het leven gekomen nadat hij van de vijfde verdieping van een hotel naar beneden is gevallen. Volgens de politie had de jongen in het gebouw binnengebroken om er aan parkour te doen, schrijft HLN.

Het drama vond zondag omstreeks 15 uur plaats in de gemeente l’Alfàs del Pi in Alicante. De 11-jarige jongen raakte zwaargewond nadat hij een val maakte van de vijfde verdieping van een hotel. Het kind zou op een koepel hebben gestapt, die het vervolgens begaf. Enkele hotelgasten probeerden de jongen te verzorgen tot de hulpdiensten kwamen. Het kind werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De jongen was afkomstig uit Noorwegen, maar woonde in l’Alfàs del Pi.

Lees ook
Man gooit cavia uit raam tijdens ruzie met vriendin

De 47-jarige moeder van het kind werd naar hetzelfde ziekenhuis als haar zoon gebracht nadat ze een angstaanval kreeg.

Parkour
De jongen zou samen met een andere minderjarige in het hotel hebben binnengebroken om er aan parkour te doen, zo bevestigt het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en de politie. Parkour is een sport waarbij deelnemers proberen om zo snel mogelijk over hindernissen te lopen, springen en klimmen. De twee zouden een hangslot hebben geforceerd om binnen te geraken in een opslagplaats, waar ze de gevaarlijke activiteit uitvoerden.

Lees ook
Zusje hoort inbrekers: 7 Turkse broers komen naar beneden / 2 inbrekers zwaar mishandeld

De Spaanse Guardia Civil is nu een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het tragische ongeval.

Nederland diep geschokt nadat meisje (14) is doodgestoken door asielzoeker

Man opgepakt voor maken en delen van eigen materiaal van misbruik dochtertjes in studio op zolder