in

Jongeman (19) belt in psychose aan bij drie woningen en deelt rake klappen uit: Vrouw (69) zwaargewond

Een 19-jarige jongeman uit Dendermonde heeft dinsdag drie bewoners van de woonwijk het Vennepark in Berlare gewelddadig toegetakeld. De dader verkeerde in een psychose en moest overmeesterd worden door de politie. Een vrouw van 69 werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident speelde zich dinsdagnamiddag af in de woonwijk het Vennepark in Berlare. Een 19-jarige jongeman afkomstig uit Dendermonde vertoonde psychotisch gedrag en zijn stoppen sloegen helemaal door. Daarna belde hij aan bij drie verschillende woningen en deelde hij rake klappen uit aan de bewoners van de woningen. Twee van de drie slachtoffers liepen lichte verwondingen op en werden thuis verzorgd. Een derde slachtoffer was er erger aan toe en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Het gaat over een 69-jarige vrouw.

Lees ook
Meisje (1) hersendood verklaard, stiefvader (19) verdacht van mishandeling

Drugs
Uiteindelijk kon één van de buurtbewoners tussenkomen en werd de politie ook verwittigd. Zij hadden alle moeite om de man in bedwang te houden en er werden hem kalmeringsmiddelen toegediend om hem te bedaren. Hij werd nadien onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht en is aangehouden.

Lees ook
Belgische ouders laten baby achter op vliegveld: ”Ticket te duur”

Waarom de jongeman zo door het lint ging, is nog niet duidelijk, maar hij was mogelijk onder invloed van drugs. De politiezone van Berlare/Zele bevestigt dat de feiten gebeurden, maar kan voorlopig geen verdere informatie verstrekken. Het onderzoek is lopende.

Minderjarige zonder rijbewijs rijdt tegen boom: één dode, vier gewonden

Zoektocht naar man 30 die meisje (12) driemaal ernstig seksueel misbruikte