in

Je jongeheer breken: “Ik mocht zes weken niet masturberen”

Voor veel mannen is het een ware nachtmerrie: je jongeheer breken tijdens een heftige vrijpartij. Voor Joris werd dit helaas werkelijkheid. Hij vertelt hierover. En we spreken uroloog Jack over hoe je zo’n breuk kan voorkomen.

Joris, 26 jaar

Hoe brak jij je jongeheer?
“Ik had s*ks met mijn toenmalige vriendin. We deden doggy en het ging er best heftig aan toe. Ik wilde een stoot geven en toen miste ik. Ik voelde m’n jongeheer letterlijk knakken.

Echt een vreselijk gevoel. Ik schreeuwde het uit van de pijn. Toen ik naar beneden keek zag ik meteen een blauwe plek ontstaan.

Mijn vriendin heeft direct de huisartsenpost gebeld omdat ik zoveel pijn had. Zij zeiden dat ik maar langs moest komen. Want een blauwe plek na zo’n knak betekende niet veel goeds.”

Hoe erg was de breuk?
“Ik had in eerste instantie geen idee dat je een penis kon breken. Toen ik in het ziekenhuis aankwam werd geconstateerd dat ik een zware kneuzing had.

Mijn zwellichaam was gescheurd. Ik hoefde gelukkig niet geopereerd te worden. Maar ik moest wel lang rust nemen.

Zes weken geen s*ks en niet masturberen. Echt een helse periode, want ik was regelmatig geil. En daar kon ik dan niks mee doen.”

Lees ook
Oogontsteking, tinteling of ‘covid-teen’: dit zijn de zeldzamere symptomen van corona

Hoe ben je die zes weken doorgekomen?
“Niet. Ik heb na een week of drie een keer gemasturbeerd. Dat was het stomste idee ooit. Het deed echt heel veel pijn. Maar ik moest klaarkomen. Dat is uiteindelijk wel gelukt.

Maar toen was mijn penis weer flink beurs en deed het weer pijn. Mijn vriendin is toen heel boos geworden.

Ze zei: “Hoe kun je dit nou doen? Straks wordt het erger en kunnen wij geen s*ks meer hebben na die zes weken.” Het was inderdaad geen slimme actie. Maar het luchtte wel op.”

Heb je er blijvende schade aan overgehouden?
“Niet aan mijn jongeheer. Na een week of acht had ik er geen enkele last meer van. Ik kon toen gewoon weer s*ks hebben en masturberen. Zonder pijn.

Maar mentaal heb ik er nog wel last van. Dat klinkt misschien een beetje zielig. Maar zulke pijn wil ik echt niet meer ervaren.

Ik ben best wel bang dat het nog een keer gebeurt. En dat het dan erger is. Een operatie is echt mijn grootste nachtmerrie. Dus ik ben wat voorzichtiger geworden tijdens s*ks.”

Jack Beck, uroloog en androloog

Wat gebeurt er precies als je je jongeheer breekt?
“Wanneer je je jongeheer breekt is het niet letterlijk een breuk. Want een jongeheer bevat geen bot. Het is eigenlijk een knak of scheurvan het zwellichaam.

Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je een erectie hebt in je slaap en je omdraait. Dan ga je dus op een stijve jongeheer liggen en dan kan hij knakken.

Lees ook
Je boos maken tijdens het gamen zal je niet helpen om te winnen

Maar in de meeste gevallen ontstaat een scheur in het zwellichaam tijdens de s*ks. Vaak tijdens reverse cowgirl, want dan buigt de penis zo ver van het lichaam af dat het zwellichaam kan scheuren.

Je kan het voorkomen door een beetje op te letten tijdens de s*ks. Let op dat je recht stoot. En haal niet al te gekke stunts uit met de jongeheer.

Een jongeheerbreuk komt niet heel vaak voor. Ik denk dat ik jaarlijks tussen de tien en twintig gevallen voorbij zie komen.

Je kunt je jongeheer op drie manieren breken. Bij een kneuzing scheur je het zwellichaam net niet af. Wanneer het zwellichaam wel scheurt kan er een bloeduitstorting ontstaan.

Het is dan aan te raden om naar de dokter te gaan. Een derde mogelijkheid is een scheur in het zwellichaam en in de plasbuis. Dan is er met spoed een operatie nodig.

Tijdens die operatie hechten ze de zwellichamen en de plasbuis weer aan elkaar. Daarna mag je zes weken geen s*ks hebben. En masturberen wordt afgeraden.

Een jongeheer kan natuurlijk uit het niets stijf worden. Dat is geen probleem. Zolang je er dus maar niks mee doet. Zo’n operatie is niet zonder gevolgen.

Er kan namelijk littekenweefsel ontstaan waardoor de jongeheer krom trekt. Dat kan vervelend zijn als je daarna wil masturberen of s*ks wil hebben.”

De 10 meest sexy Instagram foto’s van Gaby Blaaser

Hij bleef maar komen op mijn gezicht: Ik stikte bijna door het zaad