in

Jack (10) wilde jongens uit ijskoud meertje redden, maar overleefde het zelf niet

BIRMINGHAM – Eén van de drie jongens die om het leven kwamen bij de tragedie op een bevroren Engels meertje ging het ijs op om de jongens te redden die hij kort daarvoor in het water zag vallen. Dat zeggen omstanders, die treuren na de dood van ’held’ Jack (10), tegen Sky News.

Bij het drama nabij Birmingham kwamen maandag ook jongens van 8 en 11 om het leven. Volgens Britse media kwamen zij uit hetzelfde gezin. Een jongetje van zes jaar vecht volgens de politie nog altijd voor zijn leven.

„Het begon toen één van de jongens met zijn voet vast kwam te zitten in het ijs. Zijn vrienden kwamen helpen en toen zakten ze er allemaal doorheen”, aldus de 10-jarige Tommy Barnet tegen Sky. De eveneens 10-jarige Jack Johnson – die de jongens niet kende – stond langs de kant en zag het voor zijn ogen gebeuren. Hij zou volgens omstanders geen moment getwijfeld hebben en ging zelf ook het onbetrouwbare ijs op.

Lees ook
3-jarig meisje en haar vader komen om bij aanslag in Istanboel

Ook Jack raakte te water en slaagde er niet in op eigen kracht uit het meer te komen. Nadat hij was gered werd de ’held’ – zoals hij ter plekke wordt omschreven – naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. „Hij kende die jongens niet eens en toch ging hij het ijskoude water in. Dat toont wel aan dat hij een geweldig kind was”, aldus een familielid op sociale media.

Lees ook
Turkse vader sterft nadat hij lichaam gebruikt als menselijk schild om zoon te redden

Volgens Tommy Barnet kenden de jongens die zijn omgekomen het meertje goed. „In de zomer speelden we hier nog verstoppertje in de bossen rond het meer. En nu zijn ze er niet meer. Ik ben verschrikkelijk verdrietig.”

Beelden
Het drama speelde zich af bij het Babbs Mill-meertje in Solihull, bij Birmingham. De politie doet dinsdag nog altijd onderzoek bij het meertje, maar er zijn geen vermisten gemeld. De lokale gemeenschap van Solihull verzamelde zich maandagavond bij het meertje om de omgekomen jongens te herdenken. Ze legden ballonnen, kaarsen en bloemen neer.

In het dorp gaan beelden rond van het drama, dat van afstand vanaf een flatgebouw in de omgeving zou zijn gefilmd. Op de beelden zou te horen zijn dat de jongens schreeuwen om hulp. De politie heeft opgeroepen de schokkende beelden niet te delen.

Vrouw laat voor het eerst ooit een scheet in het bijzijn van haar partner en krijgt daarvoor een taart

Dode zwangere vrouw uit het water gehaald bij de Merwedebrug