in

Hussein (20) die in problemen kwam in zee is deze nacht overleden: “Zijn vrienden probeerden hem nog te redden”

In Oostende is zaterdagavond een 20-jarige jongeman in de problemen gekomen in zee. Ondanks pogingen van zijn vrienden om hem uit het water te halen, moesten de hulpdiensten tussenbeide komen. Hussein, afkomstig uit Sint-Jans-Molenbeek, werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed daar in de loop van de nacht. “Het was op die plaats al de hele dag erg gevaarlijk”, vertelde hoofdredder Levy Meyer na het ongeval.

De jongeman uit Sint-Jans-Molenbeek was even na 19.30 uur met vrienden aan het zwemmen in zee, nabij de Westelijke Strekdam in Oostende. Plots kwam hij in de problemen en de opgeroepen ploegen van brandweer en politie rukten meteen massaal uit.

Lees ook
Daniëlle uit Breda: Mannen moeten betalen om deze schoonheid aan te kijken!

Met vereende krachten konden de hulpdiensten Hussein uit het water halen, waarna hij ter plaatse de eerste zorgen toegediend kreeg. Vervolgens werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand bleek zorgwekkend. “Het slachtoffer verkeert in levensgevaar”, bevestigde An Berger, woordvoerster van de federale politie, zaterdagavond. “Enkele vrienden hebben nog zelf geprobeerd om de jongeman te redden en zijn hierbij lichtgewond geraakt.”

Zondagmorgen kwam het nieuws waar iedereen al voor vreesde. “De jongeman is afgelopen nacht overleden”, zegt Berger. “De omstandigheden van zijn overlijden worden verder onderzocht. Er zal bekeken worden hoe en waardoor hij in de problemen is gekomen in het water.” Ook het Brugse parket werd ingelicht. “Alles wijst in de richting van een ongeval, maar de precieze omstandigheden worden wel nog verder onderzocht”, klinkt het daar.

Lees ook
Meisje (6) overleden nadat ze houten kruis op zich krijgt tijdens paasmis

Op sociale media reageren vrienden verslagen op de dood van Hussein: “Onze vriend is overleden, verdronken terwijl hij in de zee aan het zwemmen was. We gaan kapot van verdriet”, klinkt het. Hussein kwam naar België vanuit Syrië en zou een vrouw achterlaten volgens de gegevens die hij zelf eerder deelde op zijn facebookpagina.

Rode zone
De strandredders waren op het ogenblik van het incident zaterdagavond niet meer aanwezig. “Onze post was al gesloten”, aldus hoofdredder Levy Meyer. “Het is wel zo dat het al de hele dag erg gevaarlijk was op die plaats. De wind en stroming stonden immers in de richting van de strekdam. Dat zorgt er wel vaker voor dat zwemmers daar in de problemen komen. Het gebied rond de strekdam was dan ook de hele dag een rode zone. Zwemmers werden er door ons niet toegelaten.”

Anna (21) streeft ernaar om met 100.000 mannen het bed te delen

Jongen (13) steelt auto van opa en is sindsdien spoorloos