in

Hond uit veelbesproken aflevering Bureau Rotterdam ingeslapen

Na een golf van verontwaardiging over het hartverscheurende incident waarbij de American bully Cayla een Chihuahua genaamd Jessy aanviel en doodde tijdens een uitzending van het politieprogramma Bureau Rotterdam, heeft justitie een moeilijke beslissing genomen. De hond, Cayla, is op last van de dierenofficier van justitie, Wim Noort, geëuthanaseerd.

Lees ook
Leon laat zijn dochter als 'wijze les' naar horrorporno kijken

Het besluit volgde op uitgebreide gedragstesten die aangaven dat de hond niet veilig naar huis kon terugkeren, zelfs niet onder strikte voorwaarden zoals het dragen van een muilkorf en het altijd aangelijnd zijn. Noort benadrukte dat dit soort euthanasiegevallen zeldzaam zijn en dat in de meeste gevallen honden na bijtincidenten terugkeren naar de maatschappij, zij het onder strenge voorwaarden om herhaling te voorkomen.

Lees ook
Vermiste Nadia (28) na 8 dagen in goede gezondheid gevonden

Hoewel het Openbaar Ministerie geen exacte cijfers heeft van het aantal euthanasiegevallen als gevolg van bijtincidenten, geeft de Rotterdamse politie aan dat dit zelden gebeurt. Dit jaar zijn meer dan honderd zaken geweest waarbij honden in beslag zijn genomen in de Rotterdamse regio, een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

De eigenares van Cayla, de hond die de aanval uitvoerde, was niet beschikbaar voor commentaar en heeft eerder gemeld doodsbedreigingen te hebben ontvangen na de uitzending van het programma.

Jessica (45) doodgeschoten door haar man: ‘3 kinderen nu wees’

Vrouw overlijdt tijdens klappentherapie, ze is letterlijk doodgeslagen om diabetes te stoppen