in

Het is officieel bewezen! Van paaseitjes val je af!

Hoeveel paaseitjes heb jij al verorberd deze dagen? Chocoholics kunnen hun hart ophalen tijdens Pasen, want de eitjes en hazen van chocolade zijn overal te vinden.

Lastige dagen voor mensen die een beetje op de lijn willen letten, zou je denken. Niets blijkt minder waar, want recentelijk onderzoek wijst uit dat chocolade helemaal niet slecht is voor je BMI. Je zou er zelfs van afvallen!

Dieet
Een Australische wetenschapper ontdekte tijdens zijn onderzoek dat 67 procent van de Australiërs die op dieet zijn, wel eens chocolade eet.

Lees ook
Cindy leeft op 2 zakken chips en 2,5 liter cola per dag!

Zo’n 74% gaf toe het minstens één keer per maand te eten. Wat opviel was dat zelfs de 68 procent die continu op het gewicht let en aangaf liever gezonde snacks te eten, óók één keer per maand wat chocolade naar binnen moffelde.

Daarnaast tonen de resultaten aan dat er verschillende groepen zijn die er allemaal andere eetgewoonten op nahouden, zo schrijft Daily Mail.

Daarbij zijn de mensen die gedurende dag durven te snacken, het meest vatbaar voor de lokroep van chocolade.

Overigens aten de mensen met ondergewicht evenveel chocolade als de mensen met overgewicht. Wetenschapper Roy Morgan concludeert daarom dat chocolade geen effect heeft op je BMI. Feest!

Beter humeur
Dat is nog niet alles, want ook een Duitse studie bewijst dat je best van chocolade mag genieten, zonder je druk te hoeven maken over je gewicht.

Lees ook
De grote vraag: Mag je autorijden met slippers aan? Wat denk jij? Wij hebben het antwoord!

Voor deze studie werden mensen tussen 19 en 67 jaar onderzocht. De conclusie? Als je dagelijks wat chocolade met een hoge dosis cacao (minstens 81 procent) eet, dan kun je je kansen op gewichtsverlies zelfs verhogen.

De proefpersonen werden onderverdeeld in drie groepen: mensen met een koolhydraatarm dieetschema, mensen met een koolyhdraatarm dieetschema én 42 gram chocolade per dag en een derde groep zonder dieet.

De resultaten impliceerden dat chocolade niet alleen een ‘turbo effect’ op het gewichtsverlies veroorzaakte, maar ook dat het humeur van de tweede groep verbeterde.

Geniet!
De conclusie van dit verhaal: vermijd die overheerlijke paaseitjes dus vooral niet dit weekend. Die dingen zijn goed voor je hart, hebben een positief effect op je hersenen, zijn goed voor de lijn én ze zijn vooral gewoon heel erg lekker. Aanvallen!

Waarom de geslachtsdelen van mannen over de hele wereld steeds kleiner worden

Boze vrouw pist jaar lang in theepot schoonouders