in

Grote zoektocht naar Émile (2): Verdwenen uit tuin opa & oma

In het kleine Franse bergdorp Le Vernet in het departement Alpes-de-Haute-Provence houdt iedereen de adem in na de verdwijning van Émile. De politie zoekt met man en macht naar het Franse jongetje van tweeënhalf jaar oud sinds hij zaterdag omstreeks 18:00 uur aan de aandacht van zijn grootouders ontsnapte.

Alle hypotheses worden onderzocht, al zijn er voorlopig geen elementen die op een ontvoering wijzen. Inmiddels zijn quasi alle huizen van het gehucht al doorzocht. “Mogelijk heeft hij zich in een kelder of in een tuinhuisje verstopt.” De zoektocht wordt morgen verdergezet, aldus de politie tijdens een persconferentie maandagavond.

Lees ook
Meisje (8) bijna hele leven opgesloten in huis van grootouders

Het jongetje was net aangekomen bij zijn grootouders langs moederskant voor de vakantie. “Het is een onbesproken familie”, aldus de bewoners van het dorp waar iedereen nog iedereen kent.

Volgens het Franse dagblad ‘La Provence’ maakten de grootouders hun auto klaar om erop uit te trekken terwijl Émile een dutje aan het doen was. Maar blijkbaar is hij toen aan hun aandacht ontsnapt en in de tuin beland. De grootouders van het kind waarschuwden zaterdag omstreeks 18:00 uur de hulpdiensten. De politie beschouwde de verdwijning meteen als zeer onrustwekkend. Twee getuigen zouden het jongetje in een straat verderop hebben gezien. “Sindsdien zijn we het spoor bijster”, verklaarde de officier van justitie van Digne-les-Bains, Rémy Avon, zondag tijdens een persconferentie.

Lees ook
Zoon (20) overlijdt nadat zijn vader met auto op tractor botst in Stellendam

Zoekacties leveren nog niets op
De politie liet maandagavond tijdens een persconferentie weten dat de zoekacties, 48 uur na zijn verdwijning, nog steeds niets hebben opgeleverd. Morgen wordt er verder gezocht. Er zullen speciale middelen ingezet worden tijdens het onderzoek.

Rutte stopt als partijleider VVD en kondigt vertrek aan uit politiek

Hond zakt in elkaar na bevrijding uit bestelbus