in

Grote zoekactie in waterplas naar jongetje (6), familie doet geen oog dicht: ‘Maar we houden vol’

In twee waterplassen in Brabant is woensdagavond tevergeefs gezocht naar een 54-jarige man en een 6-jarig jongetje, die mogelijk zijn verdronken. Donderdag gaan beide zoektochten verder. De politie in Lith, bij Oss, heeft de naam en foto van het 6-jarige jongetje vrijgegeven. De familie heeft de hele nacht doorgezocht. Zijn ouders roepen radeloos de naam van hun zoon.

Abdyrahman komt uit Turkmenistan en woont met zijn ouders in een opvang in Oss. Ze waren een dagje naar recreatieplas De Lithse Ham, waar het jongetje in het water speelde terwijl zijn ouders op het strandje zaten. Het kind kon niet zwemmen.

Rond 19.00 uur kwam de melding van de vermissing binnen bij brandweer in Lith. De hulpdiensten zochten met een sonarboot en in waadpakken in het water. Ook het Veteranen Search Team hielp hierbij. De brandweer gaat nu nog uit van een vermissing, maar houdt er ernstig rekening mee dat het jongetje is verdronken. Desondanks is ook op het land en in de omgeving van de recreatieplas gezocht.

Lees ook
‘Marc van der Linden strijdt om te herstellen van onverwachte verlamming na herseninfarct’

De politie heeft donderdagochtend de naam en foto van de 6-jarige Abdyrahman Ashirov vrijgegeven, in de hoop dat iemand hem vindt. Zijn familie zocht afgelopen nacht tevergeefs door, en ook donderdagochtend zijn Abdyrahmans ouders weer bij De Lithse Ham. De radeloosheid klinkt door in hun stem, als ze herhaaldelijk de naam van hun zoon roepen. ,,Het is heel erg”, zegt een familielid tijdens het zoeken. ,,Maar we houden vol. Hoop is hoop. De familie wil snel antwoord, of het nu goed of slecht is.”

Foto gedeeld
De politie schaalt donderdagochtend op, door ook het publiek in te lichten. ‘Hij is te herkennen aan zijn grijze korte zwembroek met aan beide zijden twee verticale rode strepen over het verlengde van de broekspijp’, staat in een opsporingsbericht. De waterplas is afgesloten voor badgasten.

Lees ook
Man (82) doodgereden door vuilniswagen, chauffeur opgepakt

Ook zwemmer vermist in Eersel
Elders in Brabant, in Eersel bij Eindhoven, zochten hulpdiensten eveneens tevergeefs naar een drenkeling. Een 54-jarige man wilde het water bij het E3-strand overzwemmen, maar keerde niet meer terug.

Zijn familie bleef op het strand op hem wachten, maar de man raakte uit het zicht, aldus de politie. Toen hij niet terugkeerde werden de hulpdiensten ingeschakeld, waarna een zoektocht werd opgestart. De brandweer zocht met meerdere eenheden in het water. Ook vloog een politiehelikopter over de waterplas.

,,We hebben alle middelen ingezet die we konden inzetten om hem te vinden. Helaas hebben we hem niet gevonden en staken we de zoektocht”, liet de woordvoerder woensdagavond rond 21.15 uur weten.

Beide zoektochten gaan donderdag verder, laat de politie weten.

Miljoenen vrouwen worden helemaal wild van deze ‘kink’, en veel mannen hebben het nog niet door

Moeder overleden in woning, buren hoorden urenlang haar baby huilen