in

Goed nieuws voor de theedrinkers: Theeleuten leven langer en gezonder

Stiekem wisten we het natuurlijk al, maar nu hebben we bewijs vanuit een wetenschappelijke hoek: Theedrinkers hebben een langer en gezonder leven! Een kleine nuance: Het gaat overigens alleen om thee die gemaakt is van de theeplant.

Een onderzoek dat recent werd uitgevoerd door de Chinese Academy of Medical Sciences, dat werd gepubliceerd in het vakblad European Journal of Preventive Cardiology, Bewees opnieuw dat de proefpersonen die regelmatig groene of zwarte dronken, langer en gezonder leven.

Lees ook
Man krijgt seks als hij huishoudelijke taakjes doet: “Eén blote borst voor de afwas” (foto’s)

Cholesterol
Eerder voerde de Nederlandse gezondheidsraad eens een experiment uit waarbij één groep wel thee dronk en de andere groep niet.

Hieruit bleek dat groene en zwarte thee van positieve invloed is op bloeddruk en het cholesterolniveau. Over thee met kruiden is overigens nog onvoldoende bekend.

langer leven
Het Chinese onderzoek bewees opnieuw de verlengde levensduur. Volgens het onderzoek met maar liefst gemiddeld 15 maanden.

Lees ook
Er is een airbag helm bedacht voor mensen die vaak op de fiets vallen

Tijdens het onderzoek werden meer dan 100.000 Chinese deelnemers onder de loep genomen. Een groep dronk minstens 3 keer per week thee en een andere groep nooit of minder dan 3 keer per week.

De gegevens van de de deelnemers werden na 7 jaar geanalyseerd. De theeleuten staken daarbij flink de loef af: Uit het onderzoek bleek namelijk dat deze groep gemiddeld 15 maanden langer leefden en daarnaast 20 procent minder risico hebben op een beroerte.

Marijn moet 25 euro betalen omdat hij oude parkeerschijf gebruikte: “Controleer of je de juiste schijf hebt”

Schikbarend: Na een week slecht slapen kun je al 1 kilo aankomen