in

Glurende buren zien vader en dochter (7) ‘vrijen

Het knuffelen van je eigen dochter in het zicht van je buren. Het kan zomaar heel anders gezien worden. Woensdag heeft er in de rechtbank een bijzonder burenonderonsje plaatsgevonden. Bredase buren beschuldigden een vader van het vrijen met zijn dochter (7). Dat meldt het AD.

Het voorval speelde zich af op 3 januari dit jaar. Een Bredaase stel gluurde binnen bij hun buren en vingen een glimp op van twee vrijende mensen, althans dat dachten ze. In eerste instantie niet heel vreemd, maar de twee schrokken toen ze dachten de buurman en zijn zevenjarige dochter te zien. Het stel sloeg alarm bij de politie en maakte een melding bij Veilig Thuis.

Lees ook
Alle mannen dragen onderbroek minstens drie tot tien keer zonder wasbeurt

Volgens het stel zou het kind ‘rijbewegingen’ hebben gemaakt toen zij bovenop de volwassen man zat. Daarna zou ze nog enkele stroeve verleidelijke bewegingen hebben gemaakt. De man pakte haar vervolgens bij haar kruis en het eindigden met een knuffel en een zoen. De vader van het meisje werd gearresteerd. Onterecht, beoordeelde de rechter woensdag.

Mentaal moeilijk
De beschuldigingen kwamen hard binnen bij de buurman en iedereen om hem heen. De 46-jarige vader ontkende direct en denkt aan een groot misverstand. “Ze heeft een kus en knuffel gekregen. Welke ouder doet dat niet? Wij tonen veel affectie in het gezin.” Ook de moeder en de dochter zelf konden de beschuldigingen totaal niet plaatsen. “Dit staat zover van wie hij is en wat hij belangrijk vindt in het leven”, verklaarde de moeder in de rechtbank.

De hele situatie heeft een grote impact op de vader. Mentaal maakte het de man kapot. “Ik ben bang om mijn dochter een kus of een knuffel te geven. Dan zeg ik: dat kan niet, want straks zien de buren weer iets.” Contact over de situatie hebben de buren samen nooit gehad.

Lees ook
Zien: De vriendin van Kalvijn trekt grote ogen met doorzichtig badpak

Misdrijf
De officier van justitie ging wel mee in het verhaal van de twee buren en zag in hun verklaringen genoeg bewijs. Volgens de officier gaat het niet om vaderlijke affectie, maar om een misdrijf. Ze eiste een celstraf van drie maanden en 140 uur taakstraf. Volgens Veilig Thuis is het aannemelijk dat de buren het verkeerd geïnterpreteerd hebben.

Erik Thomas, advocaat van de vader, vond dat de situatie totaal uit het verband was getrokken. De verklaringen waren naar zijn mening niet gegrond en details zouden niet kloppen. De rechter sloot zich daarbij aan besloot direct uitspraak te doen. Zij was niet overtuigd van de verrichte handelingen. De vader werd vrijgesproken en was tot tranen toe geroerd door de uitspraak.

Dode zwangere vrouw uit het water gehaald bij de Merwedebrug

‘Onvergetelijke dag’ tussen vader en zoon eindigt in brute aanval door ‘bezorger’ Thuisbezorgd