in

Gezicht van meisje smelt in haar lichaam – 1 jaar later ziet ze er zo uit en choqueert de dokters

Het menselijke lichaam is echt iets buitengewoon. Het kan alles aan en niets lijkt onmogelijk.

Het lichaam kan het leven schenken aan een ander levend wezen, als dat geen mirakel is, weet ik het ook niet meer! Maar iemand die een nog groter mirakel is, is Zubaida Hasan.

Toen Zubaida 9 jaar was, overkwam haar iets bijzonder eng dat haar leven voorgoed zou veranderen.

Houd je alvast vast, want wanneer je zal zien hoe ze eruit ziet, zal je wellicht schrikken. De 9-jarige Zubaida Hasan groeide op in een klein dorpje in Afghanistan waar ze een gewoon leventje leidt, net zoals alle anderen van het dorp. Maar op een dag in 2001 veranderde alles compleet.

Toen Zubaida de gaskachel van het gezin wilde gebruiken, ontplofte die uit het niets. De ontploffing was verwoestend, en de schade die ze opliep was onherstelbaar. Zubaida was niet meer te herkennen.

De huid op haar gezicht was volledig weggesmolten tot aan haar borsten, en een van haar armen was vast komen te zitten aan haar lichaam.

Lees ook
Regelmatig masturberen is hartstikke gezond, zeggen onderzoekers

Een lokale arts vertelde aan Zubaida’s vader dat haar situatie hopeloos was. Ze zou nooit meer herstellen en de artsen vertelden aan haar vader dat hij zich maar beter kon voorbereiden omdat ze zou sterven.

“Hopeloos” volgens de artsen
Maar Zubaida’s vader weigerde zijn dochter te laten gaan. Wat daarna gebeurde was een waar mirakel. Na het verschrikkelijke ongeluk, zeiden de artsen dat ze niets konden doen.

Het beste dat de vader kon doen was haar naar huis brengen en hun laatste momenten samen doorbrengen. Maar Zubaida’s vader weigerde om zijn dochter op te geven.

Hij besloot om hulp te zoeken. Als er nog maar een kleine kans was dat zijn dochter het zou redden, dan zou hij die kans grijpen.

Naar V.S. gereisd om hulp
De moedige vader bracht zijn dochter naar een militaire legerbasis in Kabul, de hoofdstad van Aghanistan, maar het Amerikaanse leger behandelt normaal gesproken geen burgers.

Toen de Amerikaanse dokters echter zagen hoe ernstig haar situatie was, maakten ze een uitzondering en verzorgden ze haar.

Zubaida werd overgevlogen naar de Verenigde Staten waar ze door plastisch chirurg Peter Grossman werd verzorgd, een expert in brandwonden.

Lees ook
Dochter Sylvester Stallone is een bloedhete tijger geworden!

Het meisje onderging daarna verschillende operaties waarin huid van andere lichaamsdelen werd gebruikt om haar gezicht te redden.

Ondanks haar jonge leeftijd, bewees Zubaida dat ze een sterk en vastberaden jong meisje was.

Dokter Grossman was dan ook erg onder de indruk van Zubaida en de twee werden goede vrienden.

De plastisch chirurg verwelkomde het kind bij hem thuis, waar het koppel haar door de moeilijke tijden kon helpen.

Na 12 weken leerde Zubaida Engels, ging ze naar een lokale school een maakte ze vele nieuwe vrienden.

Zo ziet ze er uit een jaar later
Dankzij de artsen hun harde werk en haar kracht, werd Zubaida’s gewicht na een jaar volledig hersteld. Ze werd opnieuw het vrolijke meisje van hiervoor, die hield van zingen, gitaar spelen en dansen.

Hoewel de arts aanvankelijk dacht dat Zubaida’s geval hopeloos was, kreeg het meisje een tweede kans in het leven. Haar transformatie is ongelofelijk!

Wat inspirerend om te zien! We zijn ontzettend blij om haar terug te zien lachen! Een waar mirakel!

Bekijk hier een fragment toen ze deelnam aan Oprah’s televisieshow.

WOW! Opkikker vandaag: Leontine Borsato (52) in bikini nog altijd een dondersfijne lady!

Famke Louise laat niets aan je verbeelding over met deze foto: