in

Genderneutrale Efteling bezoeker verdrietig: ‘Ik kan niet naar het toilet’

Een diehard fan van de Efteling begon een petitie om genderneutrale toiletten te plaatsen in het pretpark.

Nijs (18) zegt dat het een zware dag kan zijn voor genderneutrale personen. Zij voelen zich onveilig op de wc of drinken de hele dag gewoon niks.

Daarom is Nijs een petitie begonnen. Nijs vertelt: “Het pretpark is een magische plek waar iedereen gelukkig zou moeten kunnen zijn. Doorgaans is dat ook zo – het is een prachtig park waar ik, trans man, bijna wekelijks kom.”

Lees ook
19-jarige man overleden aangetroffen in zijn tent op festival Decibel

“Toch is er voor transgender personen een enorm obstakel in het park: er zijn namelijk geen genderneutrale toiletten, waardoor veel trans personen zich op de wc onveilig voelen, of gewoon de hele dag niks drinken om maar helemaal niet te hoeven gaan. Ik heb beide scenario’s zelf meegemaakt en wens ze niemand toe.”

De transman vervolgt: “We zeggen niet dat álle toiletten in het pretpark genderneutraal moeten zijn. We snappen de behoefte aan gescheiden toiletten zelf ook.”

Lees ook
Bij deze kermis kan je piemelknuffels winnen: 'Hij gaat mee naar de slaapkamer'

“Toch zouden we heel gelukkig zijn als er toch minstens(!) één locatie met een neutraal toilet zou zijn. Dat zou al een heel mooi begin zijn om iedereen zich thuis te laten voelen in de Wereld Vol Wonderen!”

Ondertussen liet een woordvoerder van het pretpark weten dat ze een nieuw bijgebouw gaan maken met genderneutrale toiletten.

“Er komen geen aanduidingen voor mannen of vrouwen, maar voor het soort toilet: een urinoir of toiletpot. Ook komen er een paar familietoiletten.”

De woordvoerder vertelde er wel bij dat de andere toiletten tot nader order niet worden aangepast. “We gaan de andere toiletten niet aanpassen”, klinkt het.

Wendy van Dijk met spoed afgevoerd naar ziekenhuis: ’Wat een toestand dit’

Ruby (2), die dood werd teruggevonden nabij Belgische grens, “herhaaldelijk” geslagen