in

Enorme brand Arnhem: Zwangere vrouw ontsnapt via dak aan vlammenzee

Zondagmiddag heeft een flinke brand twee woningen in de Arnhemse wijk Presikhaaf, aan de Van Kinsbergenstraat, in de as gelegd. De brand begon rond het middaguur, wat leidde tot het uitzenden van twee NL-Alerts wegens hevige rookontwikkeling.

De oorzaak van de brand is momenteel onbekend, maar de vlammen hebben zich al verspreid naar aangrenzende huizen. De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt door de aanwezigheid van zonnepanelen op het dak en de dreiging van instorting. Een meisje wist aan de brand te ontkomen om via het dak te vluchten.

Lees ook
11-jarige verliest oog en alle vingers door vuurwerk

Drie personen, die zich in de twee brandende huizen bevonden, zijn naar het ziekenhuis gebracht, bevestigde een woordvoerder van de brandweer. Naast hen zijn ook twee honden gered uit een naastgelegen woning door de deur te forceren, aangezien de bewoners afwezig waren. Tientallen omliggende huizen zijn ontruimd als gevolg van de verspreide rook, waarbij bewoners van acht woningen mogelijk niet in hun eigen huis kunnen slapen door rook- en waterschade.

Lees ook
Waarom mannen een bloedneus krijgen of flauwvallen bij een erectie

Volgens buurtbewoners woonde er een Somalisch gezin in het huis waar de brand begon. Er wordt gespeculeerd dat de brand begon bij de warmtepomp aan de buitenkant van het huis en zich vervolgens naar binnen verspreidde. Toen de vlammen het dak bereikten, was er geen houden meer aan. De gedupeerde bewoners zijn ondergebracht bij Sporthal Bethaniën, terwijl de bewoners van de overige geëvacueerde huizen waarschijnlijk later op de dag kunnen terugkeren.

Lichaam vermiste Thomas gevonden in Hoorn

Politie verspreidt robotfoto van kinderlokker in witte bestelwagen