in

Dronken jongeren kopen pony en nemen dier mee in nachtbus voor seks

In een bus vanaf de Zuidlaardermarkt in Drenthe checkte een groep jongeren in met een opvallend reisgezelschap: een pony. De passagiers van de bus van vervoersmaatschappij South West Tours namen hun zojuist aangekochte kleine paardje mee om seks te hebben, meldt RTV Drenthe. “We hopen het niet meer mee te maken”, zegt directeur Ron Veenhuis.

De bijzondere verschijning wordt gefilmd en op sociale media geplaatst. Al snel volgen er gemengde reacties: de een ziet de lol er van in, de ander spreekt van dierenmishandeling.

Laatste ritje
Na het zien van de opmerkelijke beelden ging de directeur in gesprek met de buschauffeur. Hij vertelde dat hij tijdens zijn laatste rit te maken kreeg met een groep van tien personen, die allemaal een borreltje op hadden. Over het entree van de pony in de bus ontstond een discussie, waar uiteindelijk toch mee is ingestemd door de chauffeur.

Lees ook
Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarig meisje

“Mijn chauffeur had een dienst van bijna twaalf uur erop zitten, en was bezig aan zijn laatste rit. Omdat hij geen ruzie wilde maken en bang was voor de beschonken jongeren heeft hij schoorvoetend ingestemd, en de pony toegelaten. Maar een fijn gevoel hield hij er niet aan over”, vertelt Veenhuis.

Schuldig
De buschauffeur vertelde tegen zijn baas dat hij zich schuldig voelde over de gang van zaken. “Mijn collega vond het zielig voor het beest, maar het heeft er tegelijkertijd alles aan gedaan om het dier zo comfortabel mogelijk te verplaatsen”, aldus Veenhuis.

De busrit duurde ook langer dan gebruikelijk. “Normaal duurde dit ritje tussen Zuidlaren en Assen twintig minuten, maar mijn collega heeft er dit keer 35 minuten over gedaan. Hij reed extra zacht, puur en alleen om de pony te beschermen.”

Lees ook
Meisje (1) hersendood verklaard, stiefvader (19) verdacht van mishandeling

Eén keer en nooit weer
De directeur hoopt dat dit nooit meer zal gebeuren. “Dit is voor ons ook ongebruikelijk. Wij vervoeren personen en geen dieren. Het is ook een smet op de avond, want de rest verliep prima. Wat ons betreft is het één keer en nooit weer. Volgend jaar gaan we hier niet meer mee akkoord.”

Op maandagnacht kwam er volgens de Gemeente Tynaarlo inderdaad een melding binnen van een passagier met een pony bij de bushalte. “Toen zijn de handhavers en de aanwezige dierenarts meteen naar de plek toegegaan, maar toen was de bus al weg.” Meer kon de gemeente niet doen, zegt een woordvoerder. “We hebben gereageerd naar wat binnen onze mogelijkheden ligt, maar dit is natuurlijk niet de gebruikelijke gang van zaken.”

18-jarige Nederlander samen met schoonvader gegijzeld door Hamas

Man die met kind wil afspreken op YouTube gezet: pedojager Eren krijgt celstraf