in

Deze vrouw at 5 jaar lang slechts één snee brood per dag – maar kijk haar nu eens

Velen van ons worstelen om verschillende redenen met ons uiterlijk en gewicht. Zelfs met bewegingen om van onszelf te houden in welke maat dan ook of met meer realistisch ogende modellen in advertenties, worstelen veel mensen elke dag met eetstoornissen.

Deze vrouw deelt haar verhaal om anderen te helpen met een eetstoornis. Annie Windley komt uit Derbyshire, Engeland. Ze is herstellende na jaren van ondervoeding en hoopt nu met haar verhaal anderen te helpen.

Het extreemste gewicht dat Windley ooit heeft gehaald, was iets meer dan 29 kg. Haar lage gewicht resulteerde in een groot aantal medische complicaties en bracht haar een hoog risico op een hartaanval.

De 21-jarige worstelde vijf jaar met haar eetstoornis, een uitdaging tot op de dag van vandaag. Terwijl ze leed, onderging de inwoner van Woolley Moor een groot aantal ziekenhuisopnames en medische behandelingen.

Lees ook
Ben jij vaak vergeetachtig? Dan ben je gewoon intelligent!

Volgens de jonge vrouw was ze echter in staat haar liefde voor hardlopen te gebruiken als een methode om haar te helpen herstellen. Ze voltooide zelfs de Chesterfield Halve Marathon in oktober vorig jaar.

In een van haar posts op sociale media zei ze: “Ik kwam tot het heerlijke besef dat rehabilitatie een adembenemend proces is dat opwindend, onvergetelijk en verbazingwekkend zou moeten zijn. Ik geloof dat mijn anorexia altijd een deel van mij zal zijn, maar ik heb geleerd het onder controle te houden en niet meer aan eten te denken.”

Volgens Windley is “ten goede veranderen nooit te laat.”

In 2012 kreeg Annie haar diagnose en twee jaar later begon haar herstel. In oktober 2017 besloot ze eindelijk te vechten tegen haar eetstoornis.

“Ik kan niet precies zeggen wat er is gebeurd, maar deze keer was het alleen voor mezelf”, zei ze online.

“De strijd was ongelooflijk en elke dag werd gekenmerkt door ondragelijke gevoelens en buitengewone moed.”

“Ik heb de afgelopen vier maanden 19 kilo aangekomen en ben nu op mijn zwaarst sinds 2014.”

Haar ervaringen hebben haar geleerd dat de behandeling van zichzelf en anderen door mensen belangrijker is dan wat dan ook, inclusief het uiterlijk.

Lees ook
Man met een gigantische onderkin van 6 kilo krijgt een metamorfose

“Dit zijn de dingen die je gelukkig zullen maken en zijn dingen die cruciaal voor je zijn,” zei ze.

Focussen op respect voor anderen en op haar eigen liefde voor hardlopen is echt wat haar heeft gered. De energie die ze eerder had gestoken in het beperken van haar voedselinname in iets dat aanvoelde als succes, veranderde haar manier van denken volledig.

“Besteed aandacht aan je enthousiasme en gedrevenheid om te slagen waar je heen wilt.”

Annie at de meeste dagen bijna niets anders dan een stuk brood en was zo ziek en ondervoed dat ze zich voorheen vaak slap voelde of flauwviel. Nu gaat ze over op een gezonder gewicht en een gezondere mentaliteit als het gaat om haar relatie met haar lichaam.

“We moeten onze stoornissen laten zien dat we daartoe in staat zijn. We willen ons leven niet ongelukkig en vol spijt zijn over de dingen die we niet konden doen vanwege anorexia.”

Laat ons in de reacties weten wat je van haar ongelooflijke mentale reis vindt!

Jessica wil vollere en mooiere lippen, maar gaat naar een plastisch chirurg zonder diploma

2 nonnen op missie naar Afrika komen zwanger terug