in

Cobie 2 sterft nadat hij zich per ongeluk ophangt aan een koord – rust zacht

Als ouders willen we niets liever dan dat onze kinderen gelukkig en vooral veilig opgroeien.

We gebruiken onze eigen ervaring en wijsheid om ervoor te zorgen dat onze baby’s nooit gevaar lopen. Het idee dat onze kleintjes pijn lijden is te vreselijk om over na te denken.

Helaas hoort bij het opgroeien een natuurlijke nieuwsgierigheid, die er soms toe leidt dat kinderen met dingen spelen waarmee ze niet zouden moeten spelen of in gevaarlijke situaties terechtkomen. Een gevolg hiervan is dat sommige kinderen uiteindelijk gewond raken of, in extreem tragische gevallen, erger.

Hoe hard we het ook proberen, we kunnen onze kinderen niet tegen alles beschermen, zoals blijkt uit dit trieste verhaal.

Accidentele dood
Een tweejarige jongen uit Cornwall, U.K., is overleden nadat hij zich per ongeluk had opgehangen aan het koord van een rolgordijn, aldus de Daily Mirror.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat peuter Cobie Grimshaw op 4 april aan het spelen was toen hij verstrikt raakte in een kralensnoer dat aan het raam bij de bank hing.

De 26-jarige moeder Lauren Grimshaw vond haar zoontje minuten later, maar de schade was al aangericht – Cobie had ernstig hersenletsel opgelopen door zuurstofgebrek. Hij stierf drie dagen later, op 7 april.

Lees ook
Tory zwanger van 1 van haar 4 mannen maar niemand weet wie de vader is

“Hij was een liefhebbend jongetje”
“Ik wil graag toevoegen dat hij een gelukkig, liefhebbend jongetje was en door iedereen geliefd werd,” zei Lauren na het onderzoek naar de dood van haar zoon.

“Hij was de grote baas bij Southwest Inflatable Theme Parks en iedereen luisterde naar hem.”

“Hij begon net op de kleuterschool waar hij veel vrienden maakte.”

“Hij was mijn enige kind en was elke dag mijn zonnetje in huis”

Over het incident dat haar zoon het leven kostte, vertelde Lauren hoe ze de woonkamer binnenkwam en Cobie rechtop op de bank bij het raam zag staan.

“Ik weet nog dat ik dacht dat hij leek te slapen, maar toen ik dichterbij kwam zag ik dat het koord om zijn nek zat,” legde ze uit.

“Ik haalde hem onmiddellijk uit het koord door hem op te tillen en het dan van zijn nek te halen terwijl ik om mama en Tom (haar partner) riep.

Hulp mocht niet baten
“Mama nam Cobie over. Ik schreeuwde om hulp. Mam legde hem op de bank en begon te reanimeren terwijl ik het noodnummer belde voor een ambulance.”

Cobie werd per luchtambulance naar het ziekenhuis gevlogen, maar kon niet worden gered.

Lees ook
18 geweldige streken om je collega's keihard in de zeik te nemen

“Ik kreeg te horen dat zijn hersenen opgezwollen waren en dat hij het waarschijnlijk niet zou halen,” zei Lauren.

“Hij werd aan de beademing gehouden tot 7 april, toen hij overleed.

“Ik ben kapot van Cobie’s dood en mis hem elke dag.

“Ik wil gewoon dat alles weer wordt zoals het was.”

Volgens lijkschouwer Andrew Cox was de oorzaak van Cobie’s overlijden een globaal hersenletsel door verstikking.

Bank als trampoline
“Cobie was een normaal fit en gezond jongetje van twee,” zei hij. “Met alles bezig, duidelijk gewend om op de bank te klimmen en hem als trampoline te gebruiken.”

“Op deze ochtend deed hij wat tweejarige jongens doen, maar tragisch genoeg kwam hij, terwijl hij op de rugleuning van de bank klom, vast te zitten in de koorden, die niet aan de muur waren bevestigd, en hij is per ongeluk verstrikt geraakt en heeft zichzelf gewurgd.”

Verhalen als dit breken echt mijn hart. Niemand heeft hier schuld aan, maar een tweejarig jongetje met zijn hele leven voor zich, is onder zulke onnodige omstandigheden uit de wereld verdwenen.

Ik kan me het verdriet en de angst van Lauren en haar familie alleen maar voorstellen. Rust in vrede, Cobie.

Heer, wikkel uw liefdevolle armen om Cobie’s dierbaren en bescherm hen tegen voortdurende kwelling in deze moeilijke tijd.

Rust in vrede, Cobie!

Patiënte haalt vrouw van beademing om ’irritant geluid’

Vader uit Vught doodt zijn dochtertje van 4 maanden