in

Buschauffeur (36) laat kinderen uitstappen, krijgt beroerte en overlijdt in het ziekenhuis

Een 36-jarige chauffeur van een schoolbus is woensdag kort na de middag overleden nadat hij een beroerte had gekregen. De man had net aan de Vikingschool in het Belgische Roeselare de kinderen van zijn bus laten uitstappen, na de terugkeer van de zwemles, schrijft HLN.

Het drama gebeurde aan de Vikingschool, in de Groenestraat in Roeselare. Daar stapten kort na 12 uur leerlingen uit de bus, de chauffeur volgde als laatste. Omstaanders zagen hoe hij kort daarna in elkaar zakte op het voetpad. Enkele leerkrachten en ouders haastten zich om de man de eerste zorgen toe te dienen. Een ziekenwagen en een mug-team snelden ter plaatse. De brandweer plaatste een tent om de reanimatie aan het zicht van omstaanders en passanten te onttrekken.

De buschauffeur verkeerde in kritieke toestand op het moment dat hij naar de campus Rumbeke van het AZ Delta werd overgebracht. Daar is hij later overleden. De man werkte al lang als chauffeur en verzorgde leerlingenvervoer in dienst van het bedrijf Coach Partners, onder meer voor het BuSo Sint-Idesbald en de Vikingschool. Naar aanleiding van zijn overlijden zal morgen in de campus Ten Bunderen van BuSo Sint-Idesbald in Moorslede een rouwhoekje worden ingericht.

Valentina (3) die bijna 700 dagen in het ziekenhuis verbleef vanwege hartkwaal, is overleden

Kabinet wil schulden overnemen van mensen die energie niet kunnen betalen