in

Vrouw overlijdt tijdens klappentherapie, ze is letterlijk doodgeslagen om diabetes te stoppen

In Groot-Brittannië is een alternatief genezer aangeklaagd voor doodslag, omdat een vrouw is overleden die bij hem een therapeutische sessie had gevolgd waarbij ze herhaaldelijk geslagen werd. De vrouw hoopte te genezen van haar diabetes.

Het incident gebeurde in oktober 2016 in een hotel in het dorp Seend, in het graafschap Wiltshire, zo’n 150 kilometer ten westen van Londen. De 71-jarige Danielle Carr-Gomm was daar om een sessie van de zogeheten paida lajin-therapie te volgen, door Britse media vaak ‘slapping therapy’ genoemd. Bij deze vorm van therapie wordt de patiënt herhaaldelijk geslagen. Soms slaat de patiënt zichzelf. Door de huid te geselen zou het lichaam zich ontdoen van gifstoffen.

Lees ook
Michael B. (37) zet pistool tegen hoofd eigen kinderen en dwingt ze cocaïne snuiven

Ook jongetje overleden
De vrouw woonde de sessie bij omdat ze hoopte van haar suikerziekte af te komen, schrijft The Guardian. De verdachte is de 60-jarige Hongchi Xiao, een zelfverklaarde genezer uit de Amerikaanse staat California. Hij is aangeklaagd voor ‘doodslag door ernstige nalatigheid’ en wordt morgen voorgeleid.

De man hield zich op in Australië, waar hij volgens Australische media eerder in verband werd gebracht met een overleden patiënt. In dat geval zou hij de ouders van een 6-jarig jongetje, dat ook diabetes had, hebben geadviseerd te stoppen met het toedienen van insuline. Dat jongetje overleed. Xiao werd daar aanvankelijk voor veroordeeld, maar later in hoger beroep vrijgesproken.

Lees ook
38.000 Euro boete na slopen flitspaal: Nederlanders pikken dure leven niet meer..

Familieleden van het slachtoffer zeggen tegen Britse media dat de vrouw alternatieve en holistische geneeskunde had omarmd. De vrouw zou grote moeite hebben gehad met zichzelf injecteren met insuline, omdat ze angst had voor naalden. Haar zoon liet weten: “Ze was al veel langer bezig alternatieve methodes te vinden om haar diabetes onder controle te krijgen. Ze zocht wanhopig naar een oplossing.”

Volgens de zoon leidde zijn moeder altijd een heel gezond leven en was vastberaden lang en gezond te leven. “Ze zat goed in haar vel, had het goed met haar partner, had een fijn huis, en reisde veel. Ze zat nog boordevol leven.” Zijn moeders dood was dan ook ‘een enorme schok’.

Hond uit veelbesproken aflevering Bureau Rotterdam ingeslapen

Groot deel A10 afgesloten vanwege ernstig ongeluk, auto’s negeren rode kruizen