in

Brandweer leert autobezitter die voor brandkraan geparkeerd staat een lesje

Parkeren voor een brandkraan mag misschien onschuldig lijken, het kan levensgevaarlijk zijn. Als elke seconde telt in een vuurzee, mag de brandweer natuurlijk geen tijd verliezen omdat er een auto voor een brandkraan staat. Weet je wat er kan gebeuren als iemand het toch doet?

Parkeren voor een brandkraan wil zeggen dat de brandweer niet direct toegang heeft. Dit kan beteken dat ze de slang niet kunnen aansluiten om het vuur te blussen. Met andere woorden, het kan catastrofaal zijn.

Lees ook
Dame laat handig trucje zien hoe je nooit meer hoeft te kokhalzen als die diep gaat!

KSTU geeft aan dat op een tijdje geleden in de stad Anaheim, Californië, een situatie van dit type plaatsvond. Er werd melding gedaan van een brand.

Het Anaheim Fire & Rescue-team haastte zich ter plekke. Maar toen ze aankwamen, ontdekten ze dat er een grijze sedan geparkeerd stond voor de brandkraan, terwijl dit ten strengste verboden is.

De brandweer deed wat ze moesten doen en braken de autoramen om de slang door te laten en het vuur te blussen. Maar ze wilden mensen ook attenderen op het gevaar van parkeren voor een brandkraan.

Lees ook
Nederlandse vrouwen keren onderbroek binnenste buiten om langer te dragen

Op Twitter schreven ze:

“Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als een auto geparkeerd staat voor een brandkraan en er brand uitbreekt? Is dichterbij parkeren gebroken ramen, een boete en sleepkosten @AnaheimPD waard? @City_of_Anaheim inwoners, parkeer alsjeblieft niet voor brandkranen.”

Hoewel bij ons veel brandkranen zich ondergronds bevinden, is het belangrijk dat mensen zich hiervan bewust zijn! Elke seconde telt in een vuurzee.

Moeder ontvangt geld van leraar die haar 7-jarig dochtertje mis bruikte en houdt haar mond

Naakte man masturbeert in park en jaagt vrouw schrik aan