in

Bob zoekt op zijn 87ste werk anders kan hij de zorg van zijn vrouw niet betalen

Het is een verhaal dat vele Amerikanen op het moment bezig houdt. De 87-jarige Robert Blocksom kortweg Bob is op zoek naar een baan anders kan hij de rekeningen van zijn aan kanker lijdende vrouw niet betalen.

Dat is een bericht die binnenkomt en dus leeft heel Amerika mee met Bob, maar ook zijn vrouw. Bob is ook het gezicht geworden van een nieuwe  trend.

In Amerika zijn het voorbije jaar namelijk 255.000 mensen ouder dan 85 actief geweest op de arbeidsmarkt zo onderzocht The Washington Post.

Lees ook
Mannen die Audi rijden hebben een kleinere snikkel dan gemiddeld

Leuk toch denk je dan zitten ze in ieder geval niet achter de geraniums, maar eigenlijk doen ze het puur om rond te kunnen komen anders raken ze op hun oude dag namelijk financieel in de problemen.

Om de zorg voor zijn vrouw Jelaine, met wie hij 60 jaar getrouwd is, nu te kunnen betalen wil Bob weer truckchauffeur worden.

In eerste instantie verkocht Bob nog wat spulletjes om rond te kunnen komen, maar ook dat lukt op dit moment niet meer.

Waarom Bob truckchauffeur wil worden? “Ik heb altijd graag met de auto gereden, dus het zou leuk zijn als ik daarmee geld kan verdienen,” zo zegt Bob bij News 5 Cleveland. 

Zijn eveneens 87-jarige vrouw Jelaine ziet Bob liever niet meer werken maar ziet ook geen andere oplossing. “Ik heb een beetje van alles.

Lees ook
Jessica werd bespuugd om rode haar – hoe ze er vandaag de dag uitziet doet pesters baden in het zweet

Ik ben niet goed te been, ik  heb borstkanker gehad, ik heb astma, en daardoor problemen met ademhalen.

Vorige maand moest ik twee keer naar het ziekenhuis.” En die kosten moet dus betaald worden, maar de oplossing daarvoor lijkt nabij.

Oplossing
Alexandra Tune was zo geraakt door het verhaal van Bon en Jelaine dat ze besloot een crowdfundingsactie te starten.

In een week tijd leverde dat al 27.000 dollar op. Bon hoeft waarschijnlijk dus niet meer aan de bak op zijn oude dag, maar voor die 255.000 andere mensen is voorlopig geen oplossing.

Moeder waarschuwt andere ouders nadat dochter (4) dodelijke infectie oploopt bij passen nieuwe schoentjes

Dierenarts onthult: Wat huisdieren doen, minuten voordat ze inslapen