in

Bejaarde man betaalde prostituees met zelf geprint geld: ’Zelfs een blinde kon zien dat het nep was’

Een 50-jarige man in Zwitserland is veroordeeld nadat hij omgerekend ruim 11.000 euro aan prostituees had uitgegeven.

Hij betaalde zijn bezoekjes met nepgeld dat hij zelf had geprint. De rechter in Basel was niet over de drukkunsten van de man te spreken.

Het zag er zo beroerd uit „een blinde kon nog zien dat het geld niet echt was”, was zijn oordeel over de biljetten.

De geldtruc van de man kwam aan het licht toen een van de prostituees haar verdiende centen op haar bankrekening wilde storten op de dag nadat ze de vervalste biljetten had aangenomen.

Lees ook
Gevonden lichaam is van vermiste Silvana Heber (36): ‘We zijn zwaar getroffen en diepbedroefd’

Toen de geldautomaat de storting weigerde meldde de vrouw (39) zich met de vreemde bankbiljetten bij de politie. Dat schrijft de Zwitserse nieuwssite The Local.

Gedupeerde: ’Het was donker’
De man heeft twee keer gebruik gemaakt van de zelfgefabriceerde biljetten. In juni en oktober 2019 betaalde hij twee verschillende vrouwen voor s*ks.

De 39-jarige vrouw had de vreemde valse bankbiljetten die bewuste avond geaccepteerd omdat ze er volgens haar echt uitzagen.

„Het was donker in het appartement, want de gordijnen waren dicht. De biljetten zagen er echt uit. Alleen later toen de machine ze niet accepteerde, zag ik pas dat ze nep waren”, verklaarde de vrouw in de rechtbank.

Lees ook
Vader (37) rijdt expres met 2 kindjes op achterbank kanaal in: ‘Geen andere uitweg’

De advocaten van de man voerden aan dat ze het geld vrijwillig had aangenomen, hoewel het toch overduidelijk was dat de bankbiljetten frauduleus waren.

Bij een huiszoeking van de politie bleek dat de man nog meer geld op voorraad had. Hij vervaardigde zijn contanten op zijn eigen kleuren-inkjetprinter.

Verkeerd om geprint
De kapitaal was niet voorzien van echtheidskenmerken en de biljetten werden in sommige gevallen zelfs verkeerd om gedrukt.

De politie was dan ook stomverbaasd dat de man kon denken dat het geld ongemerkt mee weg zou kunnen komen.

De man is veroordeeld voor fraude, valsemunterij en de circulatie van vals geld. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar.

Nieuwe soort spin ontdekt die vlees met één beet kan doen rotten

Haartransplantatie in Turkije gaat vreselijk mis