in

Bejaarde man (79) riskeert 10 jaar cel voor jarenlange verkrachting van z’n mentaal gehandicapte dochter

Een 79-jarige Oostendenaar riskeert 10 jaar cel voor het jarenlange misbruik van z’n 32-jarige dochter met een mentale beperking. Gustaaf G. werd opvallend genoeg al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten op z’n andere dochter. Hij kreeg toen de opschorting van straf.

Het slachtoffer verbleef sinds 2011 in een instelling in Oostduinkerke, maar ging om de twee weken een weekend naar huis. Op 14 mei vorig jaar deed het centrum aangifte van seksueel misbruik. Hun bewoonster wilde na een weekend thuis te zijn geweest plots niet meer in bad. In haar schaamstreek werden ook blauwe plekken vastgesteld.

Lees ook
Rukverslaafde Pieter: ‘Twee dagen zonder, dat kan ik niet’

Uit een audiovisueel verhoor bleek dat het slachtoffer al jarenlang verkracht werd door haar vader. De man kwam haar vaak achterna toen ze naar bed ging en haar moeder meestal lag te slapen voor de televisie.

Opvallend genoeg kreeg Gustaaf G. in 2007 al eens de opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden, voor de verkrachting van zijn andere dochter. Voor de feiten op het huidige slachtoffer werd hij indertijd vrijgesproken. Beide zussen hebben een mentale leeftijd van 5 à 6 jaar. Het Openbaar Ministerie sprak van “walgelijke feiten” en zag geen enkele reden om mild te zijn.

Lees ook
Honger? Deze restaurant serveert nu een hotdog van drie kilo

G. hangt een effectieve celstraf van 10 jaar boven het hoofd. Hij ontkende tijdens het onderzoek steeds z’n dochter te hebben misbruikt, maar op het proces voerde de verdediging geen betwisting meer. Advocate Olivia Delille haalde wel aan dat haar cliënt met geheugenverlies kampt en snel aftakelt in de gevangenis. Ze vroeg in die omstandigheden om een straf met uitstel. Vonnis op 14 februari.

Jenna (21) zoekt een nieuwe man als baasje: Ik gehoorzaam uitstekend!

Sylvana Simons wil alle mannen laten steriliseren: “Veel efficiënter”