in

Bejaard stel boekt 51 cruises omdat het ‘goedkoper is dan een bejaardentehuis’

Een bejaard stel uit Australië boekte meer dan 51 cruisetochten. Het is volgens hen veel goedkoper dan leven in een bejaardentehuis. Ondertussen leven ze al 450 dagen op zee.

Sinds 16 juni 2022 wonen Marty en Jess Ansen op de Coral Princess. Dat is zelfs langer dan de meeste van de bemanningsleden, inclusief de kapiteins van het schip.

Lees ook
"Mijn vrouwelijke baas kijkt constant natuurfilmpjes op het werk en dwingt me om mee te kijken"

Na de strenge lockdowns besloot het stel om de rest van hun dagen vakantie te vieren. Na enkele tripjes ontdekten ze dat deze manier van leven eigenlijk goedkoper is dan een verzorgingstehuis.

Jess legt uit dat cruises een echte levensstijl zijn. Ze kunnen nieuwe steden ontdekken, dansen en kunnen hun hut achterlaten zoals ze willen. Daar hebben ze immers een dienstmeisje voor.

“Waar anders kun je naartoe, waar je kan eten, naar een show kunt gaan en kan gaan dansen? Gedurende de dag heb je al deze activiteiten”, vertelt ze over haar leven op zee.

Lees ook
Man helpt zijn vrouw bevallen in auto en bindt navelstreng vast met schoenveter

Hotelmanager Ren van Rooyen zegt dat het koppel heuse beroemdheden zijn op zijn schip. Zelfs vakantiegangers nemen altijd even de tijd om hen te begroeten. “Iedereen kent hen”, klinkt het.

Wat gaan Jess en Marty dan nog doen na hun tijd op de Coral Princess. Die duurt nu nog tachtig dagen. Daar hebben ze al een goed idee over.

Nog een cruise boeken, maar dan op de nog grotere Crown Princess. Die uitstap zal maar liefst een volledig jaar duren. Familieleden moeten dan maar zien wanneer het schip een keertje bij hen in de buurt aanmeert.

Vermiste Berjam (53) uit Den Ham dood gevonden door politie

Koppel kan niet wachten om thuis te zijn en doen het achter een muur in Amsterdam