in

Auto in het water gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Hebe (10) en haar begeleider

De zoektocht naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar begeleider concentreert zich rond Waspik. Daar zouden de twee gistermiddag nog zijn gezien. Op een industrieterrein werd in het water aan de Hooiweg een oliespoor gevonden. Hulpdiensten controleren nu of daar mogelijk een auto in het water ligt.

Vanochtend werd een amber alert uitgegeven voor Hebe. Het meisje is gehandicapt en heeft zorg nodig. Sinds 14.30 uur wordt specifiek gezocht rond Waspik, onder meer met het veteranenteam dat gespecialiseerd is in het vinden van vermiste personen. Twee uur later werd het oliespoor ontdekt. Duikers van de brandweer controleren daar het water.

De politie onderzoekt verder onder meer alle wegen en waterwegen op en rond de route van Raamsdonksveer naar Vught. ,,Daar is ook een politiehelikopter bij ingezet, maar helaas nog zonder resultaat. Uiteindelijk is het ook de vraag of die route wel gereden is.” Ook wordt gezocht naar de auto waarin zij zijn vertrokken. De politie vraagt mensen die tips hebben naar 112 te bellen. De tiplijn van de politie (0800-6070) heeft technische problemen.

Lees ook
14-jarige jongen die werd neergestoken bij school Hoorn overleden

Drones en quads
Vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zoekt ook naar het meisje. Een woordvoerder laat weten dat de vrijwilligers in eerste instantie zoeken tussen Vught en Raamsdonksveer. ,,We moeten snel acteren. Als ze van de weg zijn geraakt, is er een kleine kans dat ze nog leven.” Vrijwilligers zoeken onder meer op snelwegen en binnenwegen. ,,We lopen en gaan op pad met quads en auto’s. Ook gaan er drones vliegen.” De woordvoerder vraagt mensen in de omgeving alert te zijn op sporen.

Lees ook
Lugubere vondst in poortje: Kat gewurgd met elastieken snelbinder, mogelijk kattenhater actief

‘Ze zijn nooit aangekomen’
Het meisje draagt een lichtpaarse rugtas van het merk Eastpak, een felroze jas, zwarte rok en blauw T-shirt, en heeft blond haar. De politie heeft de identiteit van de begeleidster niet vrijgegeven, ook al is uit berichten van de familie duidelijk dat de vrouw Sanne heet. Volgens een woordvoerder van de politie is dat omdat een amber alert zich alleen op kinderen richt en omdat de rol van de vrouw nog niet duidelijk is. ,,Daarom zijn we heel terughoudend. Alle scenario’s staan nog open.” Het gaat in ieder geval om een 26-jarige vrouw met blond, halflang haar en blauwe ogen. Maandagavond werd via Burgernet rond 21.30 uur al gevraagd uit te kijken naar de vrouw en het meisje.

De politie vraagt mensen die informatie hebben over de 10-jarige Hebe en die willen bellen naar het nummer, 112 te bellen. Het landelijke nummer heeft te maken met een storing, aldus de politie.

Franse justitie: Lola (12) in koffer is verkracht en vermoord

Vriend begeleidster gehandicapte Hebe (10): ’Sanne zou haar nooit iets aandoen’