in

Asielzoeker weigert woning in Leiden omdat hij één traptrede teveel moet lopen

Een Syrische asielzoeker weigert een woning in Leiden omdat deze 17 traptreden heeft, één teveel, en heeft daarom een kort geding aangespannen.

De asielzoeker heeft een doktersverklaring waarin staat dat de man maximaal 16 traptreden omhoog kan lopen. De Telegraaf bericht dat de man het aan zijn hart en longen heeft.

Lees ook
Arm van sushi liefhebber moet geamputeerd worden nadat hij rauwe vis had gegeten

Op dit moment woont de man alleen in een AZC in Katwijk. Daar heeft hij een gezinsunit voor zichzelf, nadat zijn ex-vrouw en kinderen na een scheiding ergens anders zijn gaan wonen.

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) wil graag dat de man een andere woning betrekt, zodat ze plaats kunnen maken voor urgente gevallen. De woning in Leiden leek uitkomst te bieden.

Echter, de huurflat telt zeventien treden om binnen te komen. Een sanitaire stop is nog eens 14 treden.

Lees ook
Dominique wil met haar hond trouwen na overlijden ex (kat)

Daarom heeft de man de woning geweigerd en een kort geding aangespannen om in het AZC te blijven. Daarnaast gaf de man aan dat de verwarming in de huurflat niet naar behoren zou werken.

Het COA geeft daarentegen aan dat, in het centrum in Katwijk, de man ook regelmatig trappen moet oplopen.

Ze vinden het een prima aanbod en eisen van de rechter ontruiming van de gezinsunit. Over twee weken zal de rechter een uitspraak doen.

Sushi verslaafde trekt deze 1,65 meter parasiet uit zijn eigen lichaam

Syrische gezin weigert huis na zien van geesten!