in

Artsen weigerden Sarah’s gezicht aan te raken – dus nam ze het heft in eigen hand

Sarah Atwell was slechts acht maanden oud toen haar stiefvader (Kenny) opmerkte dat haar gezicht er anders uit begon te zien.

Artsen diagnosticeerden Sarah met een zeldzame aandoening, neurofibromatose genaamd, die bestond uit een tumor aan de rechterkant van haar gezicht.

Naarmate de jaren verstreken, werd de tumor groter en groter, maar artsen weigerden simpelweg om Sarah te helpen met wat nodig was.

Het deed er niet toe in welk ziekenhuis Sarah kwam – geen arts wilde een operatie uitvoeren om de tumor van Sarah’s gezicht te verwijderen.

Waar Sarah en haar familie zich wendden, gaven artsen haar dezelfde gruwelijke boodschap: het verwijderen van de tumor zou te riskant zijn en Sarah zou moeten blijven leven met haar toestand.

Door de jaren heen bleef de tumor groeien. Sarah leed aan frequente hoofdpijn, haar gezichtsvermogen werd aangetast en ze werd constant gepest op school.

Lees ook
Belastingdienst pesten: Man betaalt Enorm geldbedrag met kleingeld

“Ze begrepen niet dat het een tumor was en dachten dat het een soort van vreselijke ziekte was die besmettelijk was” vertelde Sarah’s moeder aan ABC News.

Uiteindelijk bij de de leeftijd van 16 jaar kon Sarah het niet langer aan en maakte ze een video om de wereld te laten weten hoe ze zich voelde. Deze video is vervolgens viraal gedeeld door duizenden mensen.

na de video, die ze online plaatste, schreef Sarah een reeks berichten op briefjes met de volgende boodschap:

“Ik heb veel operaties gehad, maar ik merk het verschil niet. Ik heb heel weinig vrienden die ik vertrouw. Ik wou dat mensen begrepen dat er niets mis met me is.

Ik krijg de hele tijd de namen … teef, slet, dik gezicht, dik, lelijk – het doet pijn. Soms wou ik dat ik er anders uitzag.

Misschien zal het pesten ooit stoppen, maar tot die tijd blijf ik STERK. Ik doe mijn best om me sterk te houden … maar het is zo moeilijk! ‘

Toen Sarah de volgende dag wakker werd, had ze duizenden berichten ontvangen van meelevende mensen, die uitlegden hoe mooi en dapper ze was en hoe ze hen had geïnspireerd.

Lees ook
Zangeres Maan trekt hoop bekijks met mini-glitterpakje: “Kleinste glitterpak ooit!”

Maar dat is niet alles. De video bereikte ook een dokter die aanbood haar te helpen bij de operatie die andere artsen hadden geweigerd.

Uiteindelijk heeft Sarah de operatie ondergaan.

“Het is best gaaf. Ik ben er vrij zeker van dat het meeste weg is, behalve een klein beetje rond de ogen. De dokter zei dat hij niet zeker wist of het terug zou komen of niet, “vertelde Sarah aan ABC News.

Ondertussen hoopt Sarah dat haar video nuttig kan zijn voor andere jonge mensen.

“Als ik het voorbeeld kan bieden aan pesten en als een ander kind dat gepest werd, me ziet en denkt dat ze met iemand kunnen praten en denken: ‘Ik kan voor mezelf opkomen’, dan heb ik geholpen, ‘vertelde ze aan ABC News.

Bekijk hier de video van Sarah:

Sarah is echt een moedige ziel die opstond en weigerde verslagen te worden door pesters of de dokters die haar niet zouden helpen.

Deel alsjeblieft haar inspirerende verhaal met je vrienden/familie!

Baasje wil 10-jarige corgi in laten slapen om plaats te maken voor nieuwe puppy

9 gevaarlijke tattoos waardoor je in de problemen kunt raken omdat je de betekenis niet weet