in

Arm van sushiliefhebber moest geamputeerd worden nadat hij rauwe vis had gegeten.

Waarschuwing: Het onderstaande artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend kunnen overkomen.

Een bejaarde man betaalde een hoge prijs na het eten van sushi nadat zijn hand en onderarm geamputeerd moesten worden. 12 uur nadat de man de vis gegeten had, zwol zijn hand op als een golfbal en leed ondraaglijke pijn

. Er verschenen grote zweren en bloeduitstortingen op de hand van de Zuid-Koreaanse man als gevolg van een bacteriële infectie na het eten van rauwe vis.

De dokters draineerden de zweren en verwijderden het aangetaste weefsel alvorens hem antibiotica voor te schrijven.

Lees ook
Ouders: Roodvonk is terug – 5 waarschuwingssignalen die je nooit moet negeren

Maar de behandeling had geen succes en de rottende zweren op zijn hand raakten zo beschadigd dat zijn hand geamputeerd moest worden.

De onfortuinlijke man zocht medische hulp nadat hij twee dagen lang hoge koorts en extreem pijnlijke handen had.

Volgens New England Journal of Medicine ontwikkelde de koorts en de zweren zich 12 uur nadat hij rauwe vis had gegeten.

De dokters stelden de diagnose van vibriosis veroorzaakt door de Vibrio vulnificus bacterie. De symptomen werden nog verergerd door het feit dat de 71-jarige man ook aan diabetes type 2, hoge bloeddruk en nierziekte in het eindstadium leed.

Maar ondanks de inspanningen van de dokters werd de toestand van de man alleen maar erger. Hij kreeg diepe zweren op zijn hand die necrose veroorzaakten

. Dit is de dood van levend weefsel dat zich kan verspreiden en onherstelbare schade kan aanrichten.

Mensen met diabetes lopen een hoger risico om complicaties te ontwikkelen van huidzweren. De aandoening leidt er immers toe dat de bloedtoevoer van voedingsstoffen en bloed naar de huid beperkt wordt.

Lees ook
14 stelletjes die naar Turkije gingen voor een fotoshoot met hun sgatjuh!

Daardoor herstelt de huid langzamer en soms geneest het nooit meer. 25 dagen nadat hij de rauwe maaltijd gegeten had, moesten de hand en de onderarm van de man geamputeerd worden.

In Amerika alleen al krijgen 80.000 mensen per jaar vibriosis – dat is een op 4.000 personen. De meeste mensen raken geïnfecteerd door het eten van rauwe, besmette zeevruchten zoals oesters of schaaldieren, of door de blootstelling van een open wonde aan zeewater dat de bacterie bevat.

Vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem – zoals de bejaarde man met zijn nierziekte – lopen een hoger risico op complicaties.

De meeste gezonde mensen die de bacterie oplopen, herstellen binnen enkele dagen zonder noemenswaardige complicaties.

Onderzoek wijst uit dat frikandellen eten hartstikke gezond is

Daarom zitten er meerdere rijen haakjes aan je beha!