in

Als je vierkante golven op het wateroppervlak ziet, blijf dan weg en waarschuw anderen

In de loop der jaren hebben technologische ontwikkelingen films en dergelijke verbeterd. Maar er is niets dat kan concurreren met het echte werk, zoals de vierkante golven bij Île de Ré aan de westkust van Frankrijk.

Île de Ré is een populaire reisbestemming en staat bekend als romantisch, maar ook eigenaardig. Het kleine eiland is dertig kilometer lang en nauwelijks vijf kilometer breed. Op het noordpunt van het eilandje kun je een waar natuurfenomeen bekijken, schrijft Life Aspire.

Lees ook
Moeder (55) en dochter (19) douchen nog elke dag samen: “De beelden”

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het fenomeen kunstmatig is en dat de golven niet echt zijn. Ze kruisen elkaar en creëren een golfpatroon dat lijkt op vierkanten.

Het natuurverschijnsel is zo ongewoon dat het jaarlijks duizenden bezoekers trekt. En iedereen die het met zijn eigen ogen ziet, kan het nauwelijks geloven – het is echt een geweldig ervaring!

Dus hoe kan zoiets gebeuren? Net buiten Île de Ré is er iets wat een ‘cross sea’ wordt genoemd. Dit wil zeggen dat er twee verschillende oppervlaktegolven elkaar op een schuine hoek treffen, waardoor de vierkante golven ontstaan.

Lees ook
Verwarde man klimt dak op en roept al urenlang – ik wil seks

Maar de prachtige golven zijn even gevaarlijk als mooi. Onder het oppervlak gluurt een gevaarlijk geheim – de sterke stroming onder water is veel sterker dan we gewend zijn en stroomt constant in verschillende richtingen.

Helaas komt het veel voor dat schepen kapseizen door dit toonspel van de ongelooflijke kracht van de oceaan. Het is geen permanent verschijnsel en komt maar een paar keer per jaar voor.

Als je dit tegenkomt, is het beter om op een veilig afstandje te blijven! Vergeet dit deze bijzondere beelden te delen met je vrienden op Facebook, zodat je ze ook kan waarschuwen.

Heb je ooit zoiets al eerder gezien?

Het WK Schaap-Nadoen komt er weer aan en jij kan meedoen!

Zwangere vrouw uit het niets tegen de grond geslagen op parkeerplaats supermarkt – baby in gevaar