in

Absoluut niet onschuldig: déze manier van vreemdgaan komt het vaakst voor

Dromen over vreemdgaan is nog geen ramp, maar echt een slippertje begaan blijft natuurlijk een no go.

Er alleen al aan denken dat je partner het bed heeft gedeeld met een ander… Toch blijkt een andere manier van vreemdgaan veel vaker voor te komen.

Emotioneel vreemdgaan
Een affaire vindt niet langer plaats onder de lakens, maar via de telefoon. We hebben het over emotioneel vreemdgaan: hierbij begon het contact ooit als vriendschap, maar werd het langzaam meer en meer.

Lees ook
Verkoudheid te pakken? Seks is de oplossing! Werkt beter dan neusspray

The Independent schrijft dan ook: “Zo’n 45 procent van de mannen en 35 procent van de vrouwen geeft toe ooit een emotionele affaire te hebben gehad. Het aantal s*ksuele affaires ligt zo’n twintig procent lager.”

Vreemdgaan manier
Omdat je daarbij dus niet fysiek vreemd bent gegaan, voelt het misschien niet als een grote fout. Je hebt immers nog niks lichamelijks gedaan, toch?

“Bij dagelijkse taken zetten we vaak onze emotionele behoeftes aan de kant”, verklaart klinisch psycholoog Lynn Saladino.

“We zien onze partner als een persoon die ons helpt taken en verplichtingen uit te voeren en niet meer als een emotioneel wezen. Als dit gebeurt is het verleidelijk om deze support ergens anders te zoeken.”

Lees ook
Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

Emotionele connectie
Volgens Vijayeta Sinh, relatie-expert en psycholoog, is een emotionele disconnectie een broedplaats voor affaires.

“Helaas is het vandaag de dag ook steeds makkelijker om die emotionele connectie met anderen te verliezen. Terwijl je met een vriendin zit te eten, zit je een ander te berichten via Facebook.”

Geheimen
Wel degelijk schadelijk dus, dat vele appcontact, zeker als je de connectie met je partner verliest, terwijl je een emotionele band opbouwt met een ander.

“Dit ver-weg-zijn op onze telefoon terwijl we fysiek dicht bij elkaar zijn, zorgt ervoor dat we geheimen hebben voor onze partners. Het is best gevaarlijk om te denken dat we close zijn met iemand, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is.”

Vrouw die ogen zwart liet tatoeëren blind omdat naalden iets te diep gaan

Pukkel na 85 jaar eindelijk verwijderd, eet smakelijk!