in

Aangerande vrouw komt expres 20 kilo aan om mannen af te schrikken

LEIDSCHENDAM – Een vrouw die ruim een jaar geleden werd aangerand in het centrum van Leidschendam, kampt nog steeds met angsten. ‘Ik weet niet meer hoe het is om niet bang te zijn. Ik ben expres twintig kilo aangekomen om er maar niet vrouwelijk uit te zien.’ Dat zei ze in de rechtbank waar de dader zich moest verantwoorden. Hij werd verdacht van verkrachting en aanranding. Van verkrachting werd hij vrijgesproken, voor de aanranding van twee vrouwen moet hij zes maanden de cel in.

De vrouw werd vorig jaar augustus in het centrum van Leidschendam door een vreemde man op straat aangesproken. Ze wilde even een boodschapje doen, maar stond voor een dichte supermarkt. Ze liep een stuk met de man mee en maakte een praatje. Ineens zou de man haar omver hebben getrokken en haar hebben verkracht. Dat laatste vindt de rechtbank niet bewezen. Wel wordt de man veroordeeld voor aanranding.

Lees ook
Lichaampje van baby gevonden in vuilniszak op zolder

Meer vrouwen
Nadat er in een uitzending van Team West vorig jaar aandacht werd besteed aan de verkrachtingszaak, meldden meer vrouwen zich bij de politie met klachten over de man. Hij zou hen ook op straat en in de tram hebben aangesproken, met verhalen over energiebanen in hun lichaam, en hen vervolgens ook hebben betast.

Twee van die vrouwen deden aangifte van aanranding tegen de verdachte, de 41-jarige Morteza B. uit Leidschendam.

Expres twintig kilo aangekomen
Het slachtoffer van de aanranding blijkt, dertien maanden na de ontmoeting op straat met B., nog steeds te kampen met grote angsten. ‘Ik weet niet meer hoe het is om niet bang te zijn. Ik ben expres twintig kilo aangekomen om er maar niet vrouwelijk uit te zien.’

Lees ook
Meisje (17) doodt haar verkrachter: moet 150.000 dollar aan zijn familie betalen

De verdachte zou op straat in Leidschendam met zijn hand in de broek van de vrouw zijn gegaan en daar haar lichaam zijn binnengedrongen. Dat vindt de rechtbank niet bewezen. De rechtbank gaat er wel vanuit dat B. de vrouw op verschillende plekken heeft betast.

Tweede geval aanranding
Een andere vrouw in Leidschendam kreeg op straat complimenten van B. en hij vroeg of hij foto’s van haar mocht maken. Vervolgens betaste hij dit slachtoffer ook. Volgens de rechtbank raakte hij haar benen en borsten aan. Dat was het tweede geval van aanranding waaraan hij zich schuldig maakte, volgens de rechter.

De rechtbank heeft B. helemaal vrijgesproken van een vermeende aanranding van een derde vrouw in Leidschendam. Hij sprong ongevraagd bij haar in de auto en zei dat hij wel een stukje meereed. B. zou haar over de rug hebben gewreven, terwijl hij zichzelf ook bevredigde, maar daarvoor is volgens de rechtbank geen bewijs.

Dode (18) en gewonde (17) bij schietpartij in Amsterdam

Leraar doodgestoken op school